Κακή βραδιά για Παναθηναϊκό

Κακή βραδιά για Παναθηναϊκό

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα τρίλεπτο «μπλακ άουτ» προς το τέλος του α΄ ημιχρόνου και άλλο ένα στα μέσα του β΄ μέρους έφεραν την ολική ανατροπή του σκηνικού στη Λεωφόρο και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην ήττα με 2-1 από τον Αγιαξ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Το γρήγορο προβάδισμα έδωσε στην ελληνική ομάδα την ευκαιρία να διαχειριστεί από θέση οδηγού το παιχνίδι, αλλά η ποιότητα των Ολλανδών τούς επέτρεψε να γυρίσουν το σκορ και να αποδράσουν από την Αθήνα με μια σπουδαία νίκη. Ηταν ένα ματς… ροντέο στα τελευταία 25 λεπτά, με πέναλτι για τους φιλοξενούμενους, τρεις αποβολές (οι δύο για τους «πράσινους», η μία για τον Αγιαξ) και πολλές ευκαιρίες, οι περισσότερες για την ομάδα του Μπος και όχι του Στραματσόνι.

Η ορμή του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα έφερε το γρήγορο γκολ που πάντα θέλει κάθε γηπεδούχος, όταν ύστερα από ωραίο συνδυασμό Χουλτ, Γουακάσο, η επικίνδυνη σέντρα του Γκανέζου ανάγκασε τον Ονανά να διώξει τυφλά την μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στον Λουντ να βγάλει μια υπέροχη ασίστ στον Μπεργκ, που έκανε από κοντά το 1-0 σε άδεια εστία μόλις στο 5΄. Οι «πράσινοι» απείλησαν ξανά δύο φορές μέχρι το 15΄ αλλά μετά γύρισαν πολύ πίσω, με τον Μέστο και τον Χουλτ να γίνονται καθαρά μπακ και όχι χαφ, δίνοντας πολύ χώρο και μεγάλη κατοχή στους Ολλανδούς.

Η επιλογή αυτή έμοιαζε ασφαλής για περίπου 20 λεπτά. Εγκλωβισμένος από την καλή αμυντική λειτουργία του Παναθηναικού, ο Αγιαξ αδυνατούσε να πατήσει περιοχή και δεν έκανε ούτε μία τελική προσπάθεια μέχρι το 34΄, όταν με το πρώτο σουτ του στον αγώνα κατάφερε να ισοφαρίσει. Στοχεύοντας επίμονα για ώρα την πλευρά του Μέστο, οι Ολλανδοί βρήκαν τελικά την «τρύπα» που έψαχναν, με τον Τραορέ να σημαδεύει σωστά στην κλειστή γωνία του Στιλ. Το 1-1 δημιούργησε για ένα πεντάλεπτο εκνευρισμό και σύγχυση στην ελληνική άμυνα. Εχασε τη συνοχή της και παραλίγο να το πληρώσει με ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Γιουνές, πάλι από τα δεξιά της άμυνας, έκανε μια επικίνδυνη σέντρα σουτ στο 36΄ και ο Στιλ με απίστευτη επέμβαση σε κοντινή προβολή του Σάντσες από ένα μέτρο έσωσε το 1-2!

Η προώθηση των Χουλτ και Μέστο επανέφερε την ισορροπία μέχρι το 65΄ αλλά εκεί έπεσε ξανά… μαύρη κουρτίνα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Με την είσοδο του Λέτο, δύο μεγάλα λάθη του Μέστο στην ίδια φάση απέφεραν ένα πέναλτι για τον Αγιαξ στο 67΄, με τον Στιλ να αποκρούει στην εκτέλεση του Κλάασεν αλλά τον Ρίντεβαλντ να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-2. Το νέο λάθος του Ιβανόφ έφερε στο επόμενο λεπτό την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη και ανάγκασε τον Στραματσόνι να ρίξει στα βαθιά τον ανέτοιμο Σάμπα. Η αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Ζίεχ έφερε αριθμητική ισορροπία μέχρι την αψυχολόγητη ενέργεια του Γουακάσο στο 92΄ που του στοίχισε την απευθείας αποβολή του, σ’ ένα διάστημα που ο Στιλ είχε κατεβάσει ρολά σε 3-4 μεγάλες ευκαιρίες των Ολλανδών και ο Παναθηναϊκός απείλησε δύο φορές με Μπεργκ και Μολέντο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπής (68΄ Βιγιαφάνες), Μολέντο, Ιβανόφ, Λεντέσμα (65΄ Λέτο), Λουντ (73΄ Σάμπα), Μπεργκ, Ζέκα, Γουακάσο.

AΓΙΑΞ: Ονανά, Βέιτμαν, Ρίντβελντ, Σάντσες, Τραορέ (73΄ Ντόλμπεργκ), Κλάασεν (90΄ Σένε), Γιουνές (88΄ Σίνγκραβεν), Ζίεχ, Βίργκερβερ, Γκούντελ, Ντάικς.

• Στο άλλο ματς του ομίλου, Σταντάρ και Θέλτα Βίγκο ήλθαν ισόπαλες 1-1 στο Βέλγιο, με σκόρερ τους Ντοσεβί και Ρόσι αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή