Ξεκίνημα με νίκη για τον Ολυμπιακό

Ξεκίνημα με νίκη για τον Ολυμπιακό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νίκη με πολλαπλά οφέλη πήρε ο Ολυμπιακός στη Βέρνη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν της Γιουνγκ Μπόις με 1-0 στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ και αυτομάτως απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα, στη συνέχεια έχουν δύο εντός έδρας ματς, με τον ΑΠΟΕΛ στις 29 του μηνός και την Αστάνα στις 20 Οκτωβρίου, όπου ουσιαστικά μπορούν να «κλειδώσουν» την πρόκριση από τον πρώτο γύρο. Να σημειωθεί πως στο άλλο ματς του ομίλου ο ΑΠΟΕΛ νίκησε στην Κύπρο την Αστάνα με 2-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με γκολ του Μακσίμοβιτς. Η κυπριακή ομάδα πήρε το τρίποντο χάρη στα τέρματα των Βινίσιους (75΄) και Ντε Καμάργκο (87΄).

Ενδεκάδα που κερδίζει και ικανοποιεί με την εμφάνισή της δεν αλλάζει και έτσι ο Πάουλο Μπέντο διατήρησε στην Ελβετία το σχήμα που είχε επιλέξει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, προχωρώντας μόνο σε μία αλλαγή: ο Λεάλι προτιμήθηκε αντί του Καπίνο. Φαίνεται πως ο Ιταλός γκολκίπερ θα υπερασπίζεται την εστία στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και πιθανότατα και στο Κύπελλο, ενώ ο Καπίνο θα είναι βασικός στη Σούπερ Λίγκα.

Γεγονός είναι πως ο «διαβασμένος», πειθαρχημένος και ουσιαστικός Ολυμπιακός επιχείρησε από νωρίς να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, χάνοντας σημαντική ευκαιρία με τον Μάριν για να προηγηθεί. Οσο κυλούσε η ώρα, ήταν σαφές πως οι «ερυθρόλευκοι» προσαρμόστηκαν γρήγορα στον πλαστικό τάπητα του Σταντ ντε Σουίς. Οι Μποτία και Ντα Κόστα ήταν απροσπέλαστοι, έχοντας σημαντική βοήθεια από τους Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο, καθώς και από τους ακραίους μπακ – Ντε Λα Μπέγια και Φιγκέιρας. Και έπειτα, βάζοντας στην εξίσωση της αναμέτρησης τις επινοήσεις του Μάριν, την ταχύτητα των Ελιουνούσι και Σεμπά, όπως και τη μαχητικότητα του Ιντέγε, επιχειρούσαν να φθάσουν στο γκολ. Το πέτυχαν σε μία φάση για σεμινάριο, όταν οι Καμπιάσο, Μάριν και Ιντέγε «έκρυψαν» την μπάλα παίζοντας απλά και γρήγορα. Ο έμπειρος Αργεντινός ήταν εκείνος που την έστειλε στα δίχτυα με προβολή στο 43΄. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι πρωταθλητές Ελλάδας έδωσαν περισσότερο χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι απείλησαν μονάχα σε μία περίπτωση, με τον Λεάλι να ενεργεί άκρως αποτελεσματικά. Ο Σεμπά είχε σημαντική ευκαιρία για το 0-2.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ: Μβόγκο, Σούτερ, Ρόχατ, Φον Μπέργκεν, Λέσζακς, Ραβέ (86΄ Ντουά), Ζακαρία, Μπερτόνε, Σουλεζμάνι, Κούμπο, Φρέι (76΄ Σικ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάριν (63΄ Μάρτινς), Καμπιάσο, Ελιουνούσι (93΄ Ρομαό), Ιντέγε (82΄ Καρντόσο), Σεμπά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή