«Υπόκλιση» στην ελληνική ολυμπιακή ομάδα του Ρίο

«Υπόκλιση» στην ελληνική ολυμπιακή ομάδα του Ρίο

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Ζάππειο Μέγαρο η εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς τιμήν της ελληνικής ομάδας που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Παρόντες ήταν οι 47 από τους 93 αθλητές και αθλήτριες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στη Βραζιλία.

«Υπόκλιση» στην ελληνική ολυμπιακή ομάδα του Ρίο-1

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και την παρουσίαση της ελληνικής ομάδας. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έδωσαν σε όλους τους εκπροσώπους μας ένα πλέξιγκλας πάνω στο οποίο υπήρχε ο κότινος και το σήμα της ΕΟΕ ενώ Ολυμπιονίκες του παρελθόντος παρέδωσαν στους αθλητές που πλασαρίστηκαν στην πρώτη οκτάδα μία διαφορετική πιο μεγάλη πλακέτα στην οποία, επίσης, υπήρχε ο κότινος.

Στη Βραζιλία ξεχώρισαν με το ήθος, την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά τους. Ένα μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία ανήκει στους χορηγούς που στήριξαν το πρόγραμμα «Υιοθέτησε έναν αθλητή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους χορηγούς για να συνεχίσουν να στηρίζουν τους αθλητές.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές κατά τη βράβευση των αθλητών που κατέκτησαν μετάλλια. Πρώτοι ανέβηκαν στη «σκηνή» οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής και την πλακέτα τους έδωσαν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του αθλήματος, Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ και Σοφία Μπεκατώρου.

«Ευχαριστώ όλους τους αθλητές γιατί πρόσφεραν ένα χαμόγελο στους Ελληνες σε αυτές τις δύσκολες ημέρες», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης του 1960 και, τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του. «Τιμή μας να μας βραβεύουν σε αυτόν τον χώρο δύο χρυσοί Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας», τόνισαν οι αθλητές.

Τον ασημένιο Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη, τίμησε εκπρόσωπος εταιρείας χορηγών.

«Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ. Ήταν η καλύτερη κούρσα που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του αθλήματος», δήλωσε ο κολυμβητής.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να παραβρεθεί και το έπαθλο παρέλαβε, από τα χέρια του Γιώργου Ρουμπάνη, ο πατέρας της.

«Φυτέψατε ένα δεντράκι. Τώρα μπορείτε να καθίστε στη σκιά του και να πείτε αυτό το δέντρο βλάστησε στην Ελλάδα», είπε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της Μελβούρνης.

Τη… σκυτάλη στις βραβεύσεις πήρε ο Λευτέρης Πετρούνιας τον οποίο τίμησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

«Η στήριξη όλων των Ελλήνων με έκανε πιο δυνατό και μετέτρεψα την πίεση σε κάτι δημιουργικό. Πολλοί από τους αθλητές δε θα είχαν φτάσει στο Ρίο, χωρίς το πρόγραμμα «Υιοθέτησε έναν αθλητή»». Για εμένα, τώρα ξεκινάει η καριέρα μου», υπογράμμισε ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων.

Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με την Αννα Κορακάκη, η οποία επέστρεψε από τη Βραζιλία με δύο ολυμπιακά μετάλλια.

«Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Ήταν ένα παιδικό όνειρο. Πάντα θαύμαζα τους αθλητές και, ως παιδί, έβλεπα τον πατέρα μου να παρακολουθεί συγκινημένος τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον πατέρα μου χρωστάω τα πάντα και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω. Θα ήθελα όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό», ήταν τα πρώτα λόγια της Ολυμπιονίκη.

Στη συνέχεια, κλήθηκε στο βήμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος: «Άννα θέλω να σε συγχαρώ για την επιτυχία. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και σε όλους τους αθλητές γιατί αυτό που πέτυχαν είναι ένα προσωπικό επίτευγμα. Αυτούς τους δύσκολους καιρούς δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα στη νέα γενιά. Σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή