Η ΕΟΕ τίμησε τους αθλητές του Ρίο

Η ΕΟΕ τίμησε τους αθλητές του Ρίο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα ολυμπιακά ιδεώδη, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε την ελληνική ομάδα που πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ το «παρών» έδωσαν οι 47 από τους 93 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν στη Βραζιλία.

Η εκδήλωση άρχισε με τον Ολυμπιακό Υμνο και όλοι οι αθλητές παρέλαβαν από εκπροσώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μικρές αναμνηστικές πλακέτες με τα ονόματά τους. «Οι αθλητές μας έκαναν υπερήφανη την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στη Βραζιλία ξεχώρισαν με το ήθος, την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά τους. Στο Τόκιο, στόχος μας είναι να στείλουμε περισσότερους από 100 αθλητές και αθλήτριες. Πρέπει να γίνει ένας ενιαίος σχεδιασμός για τον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός δεν χωρίζει αλλά ενώνει. Πρέπει, επίσης, να αξιοποιηθούν οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, και απηύθυνε έκκληση στους χορηγούς να συνεχίσουν να στηρίζουν τους αθλητές, ενώ ζήτησε να μετατραπεί η ΕΟΕ από πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε ιδιωτικού προκειμένου να αποφύγει τη γραφειοκρατία.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές κατά τη βράβευση των αθλητών που κατέκτησαν μετάλλια. Πρώτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, ενώ την πλακέτα τους έδωσαν οι «χρυσοί» ολυμπιονίκες του αθλήματος, Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ και Σοφία Μπεκατώρου. «Τιμή μας να μας βραβεύουν σε αυτόν τον χώρο δύο χρυσοί ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας», τόνισαν οι αθλητές. Συγκινημένος ήταν και ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος αποκάλυψε ότι σε λίγους μήνες θα γεννηθεί ο γιος του. «Θα του μάθω κολύμπι. Θα ήταν ευτυχία για εμένα να ακολουθήσει τα βήματά μου».

Το βραβείο της Κατερίνας Στεφανίδη παρέλαβε ο πατέρας της, Γιώργος, από τα χέρια του «χάλκινου» ολυμπιονίκη της Μελβούρνης, Γιώργου Ρουμπάνη. Υποσχέσεις για το μέλλον άφησε ο Λευτέρης Πετρούνιας: «Για εμένα τώρα ξεκινάει η καριέρα μου», υπογράμμισε ο «χρυσός» ολυμπιονίκης των κρίκων, ο οποίος παρέλαβε την πλακέτα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση της Αννας Κορακάκη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή