Στα «χαρακώματα» ξανά οι «αιώνιοι»

Στα «χαρακώματα» ξανά οι «αιώνιοι»

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφατικό στην αρχή και πολύ αγχωμένο στο τέλος ήταν το πέρασμα του ΠΑΟΚ από την Τρίπολη, στην αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας που σημαδεύθηκε από τις νίκες όλων των «μεγάλων», τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού για τη διαιτησία και την απόλυση Δέλλα από τον Ατρόμητο. Τον επίλογο της αγωνιστικής τον έγραψε χθες το ΠΑΟΚ με τη νίκη του με 2-1 επί του Αστέρα στην Τρίπολη, με την οποία έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί του στο «Θ. Κολοκοτρώνης», όπου μετρούσε πέντε συνεχόμενες ήττες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος!

Πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ ήταν ο παίκτης-έκπληξη στην ενδεκάδα του. Ο Κουλούρης προτιμήθηκε αντί του Αθανασιάδη και δικαίωσε τον Ιβιτς, πετυχαίνοντας δύο σχεδόν απανωτά γκολ (22΄ και 24΄), τα πρώτα του στο πρωτάθλημα από τον Μάρτιο του 2014! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε ορμητικό ξεκίνημα, αλλά «κάθισε» στο γρήγορο 2-0 και την αποβολή του Μπέρτου στο 44΄, χαμήλωσε τον ρυθμό της και έδωσε το δικαίωμα στον Ιωαννίδη να μειώσει στο 62΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Ιγκλέσιας από τον Βαρέλα. Το δοκάρι του Ροντρίγκες στο 76΄ ήταν η πιο σημαντική ευκαιρία στη συνέχεια.

Με τη νίκη αυτή έγιναν έξι οι ομάδες με το απόλυτο στις πρώτες δύο αγωνιστικές, με τη διαφορά ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε λόγω τιμωρίας από το -3 και δεν συγκατοικεί στην κορυφή μαζί με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Πλατανιά. Κι αν για τους τέσσερις «μεγάλους» αυτό το 2Χ2 θεωρείται φυσιολογικό παρότι εξαιρετικά σπάνιο, είναι σημαντική η συνέχεια του Πανιωνίου στις περυσινές του επιτυχίες, όπως σημαντική είναι και η ευχάριστη πινελιά του Πλατανιά.

Η 4η αγωνιστική, 2η στην ουσία, ήταν η απαρχή του χαρτοπόλεμου των ανακοινώσεων, με αφορμή τις αποφάσεις των διαιτητών. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να κριθεί πειθαρχικά ο Φωτιάδης που διηύθυνε τον αγώνα του Καυταντζογλείου, με την υποσημείωση ότι «η εφαρμογή του ισπανικού μοντέλου στη Διαιτησία της Super League, προβλέπει το 50-50 για ΟΛΕΣ τις ομάδες, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει για την ομάδα του Πειραιά. Η υστεροφημία του κ. Βασσάρα και ο τίτλος του “εκλεκτού” της UEFA, θα κριθεί και από την αντοχή που θα επιδείξει να μην υποκύψει στις πιέσεις που του ασκούνται, να επανέλθουν σε ενέργεια παπάδες, διάκοι και εξαπτέρυγα της ελληνικής διαιτησίας».

Η απάντηση του Ολυμπιακού είχε πρωτοφανές ύφος κατά του Παναθηναϊκού, ενώ μεταξύ άλλων κάλεσε «τους κυρίους Σαραϊδάρη, Γκρούτση και Βασσάρα να απαντήσουν στη συνεχιζόμενη εκβιαστική συμπεριφορά του προέδρου του Παναθηναϊκού» και την ΚΕΔ να απαντήσει «τι θα κάνει απέναντι σε αυτή τη διαχρονική τακτική που ξεφτιλίζει και δηλητηριάζει το ποδόσφαιρο».

Η ανταπάντηση του Παναθηναϊκού έκανε πάλι αναφορά στο 50-50 και προανήγγειλε δικαστική συνέχεια: «Είναι προφανές από την υβριστική θέση των υπευθύνων της ομάδας του Πειραιά, ότι τα όσα επισήμανε με την ανακοίνωσή του ο Παναθηναϊκός, τους δυσκολεύουν τα σχέδια για ανατροπή του ισπανικού μοντέλου στη διαιτησία που έχει ως βάση το 50-50 για όλους. Η απομάκρυνση του επιδιωκόμενου στόχου τους προκαλεί απύθμενο εκνευρισμό. Για τα υπόλοιπα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη». Ο κύκλος των ανακοινώσεων έκλεισε, προς το παρόν τουλάχιστον, με μια νέα αήθη ανακοίνωση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Παρελθόν ο Δέλλας

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ατρόμητος, όχι για τη διαιτησία μετά τη δεύτερη σερί ήττα του, αλλά για να γνωστοποιήσει την απόλυση του Τραϊανού Δέλλα. Πιθανότερος αντικαταστάτης του είναι ο Ουζουνίδης, ενώ στα υπ’ όψιν είναι και ο Ελευθερόπουλος. Μετά τη δεύτερη ήττα του Αστέρα Τρίπολης και της Ξάνθης, σε δύσκολη θέση είναι και οι Χάβος, Λουτσέσκου. Αν δεν αλλάξει άμεσα η εικόνα των ομάδων τους, δύσκολα θα παραμείνουν στο απυρόβλητο.

Αναστάτωση υπήρξε και στην ΑΕΚ μετά τη δημόσια έκφραση δυσαρέσκειας του Αραβίδη για τον λιγοστό χρόνο συμμετοχής του. Λίγο αργότερα και αφού κλήθηκε σε απολογία, με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο διεθνής επιθετικός ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση και διαβεβαίωσε τους πάντες ότι θα δίνει πάντα τον καλύτερο εαυτό του για την ΑΕΚ. Γκρίνια υπάρχει και στον Ολυμπιακό για την επιμονή του Πάουλο Μπέντο να αγνοεί τον Φορτούνη. Ο διεθνής μέσος θεωρεί ότι είναι πανέτοιμος να παίξει, ο Πορτογάλος, όμως, ζητεί μεγαλύτερη βελτίωση. Ο Ρέτσος υπέστη ρωγμώδες κάταγμα πάνω από το φρύδι και θα μείνει εκτός για δύο εβδομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή