Η ελληνική γυμναστική ετοιμάζεται για το Τόκιο

Η ελληνική γυμναστική ετοιμάζεται για το Τόκιο

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να χαλαρώσουν από τους αγωνιστικούς ρυθμούς μακριά από τα πόντιουμ, τους κρίκους, τα μονόζυγα, τα στεφάνια, τις κορδέλες και τα υπόλοιπα όργανα είχαν οι πρωταθλητές της γυμναστικής που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τη βραδιά διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής, σε γνωστό μπαρ της παραλιακής, και ήταν μία βραδιά γεμάτη ειδήσεις.

Ολοι οι αθλητές της ενόργανης, σε λίγες ημέρες, θα επιστρέψουν στα προπονητήρια προκειμένου να αρχίσουν να ετοιμάζουν τα νέα τους προγράμματα για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2017 και όχι μόνο. Οι αθλήτριες του ανσάμπλ θα έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για ξεκούραση διότι η επόμενη διοργάνωση, όπου θα πάρουν μέρος, θα είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε και ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. «Η εμφάνιση της ελληνικής ομάδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο μου έδωσε δύναμη για να εντείνω τις προσπάθειές μου ώστε να βοηθήσω όλους τους αθλητές μας. Την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψω στη Νέα Υόρκη για να μιλήσω με τους Ομογενείς μας προκειμένου να στηρίξουν τους εκπρόσωπους της χώρας μας στον δρόμο μέχρι το Τόκιο. Επίσης, η ΕΟΕ θα βρεθεί δίπλα από τους αθλητές που ολοκληρώνουν την καριέρα τους σε ότι αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο Σπύρος Καπράλος.

Το νέο πρόγραμμα στους κρίκους, που θα του δώσει τη διάκριση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έχουν αρχίσει να σκέφτονται τόσο ο Λευτέρης Πετρούνιας όσο και ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης. «Νιώθω ότι τώρα αρχίζω. Και το καινούριο πρόγραμμα θα είναι υψηλής βαθμολογικής αξίας γιατί στόχος μου είναι η κορυφή», μας είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας ενώ ο Δημήτρης Ράφτης είχε συνεχώς μαζί του την κόρη του, Ντένια, η οποία είναι πρωτοετής φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ και μας αποκάλυψε ότι στο μέλλον θα ακολουθήσει τα… χνάρια του για να ετοιμάσει τους Ολυμπιονίκες του μέλλοντος.

Ο Βλάσης Μάρας, ο Λευτέρης Κοσμίδης και ο Νίκος Ηλιόπουλος, επίσης, ετοιμάζουν νέα προγράμματα ενώ ο πρωταθλητής κόσμου στο μονόζυγο μας είπε ότι νιώθει ακόμα μικρός για να κρεμάσει το αθλητικό του κορμάκι. Ο Λευτέρης Κοσμίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής στο έδαφος, έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ανυπομονεί να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στην κορυφαία θέση του βάθρου.

Την οικογενειακή ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν στο παραλιακό κέντρο παλαιοί και νέοι πρωταθλητές καθώς και παράγοντες σωματείων, επέλεξε η 19χρονη Ζωή Κοντογιάννη, μέλος της ολυμπιακής ομάδας του ανσάμπλ, για να γιορτάσει τα γενέθλιά της ενώ η αρχηγός της ομάδας, Σταυρούλα Σαμαρά μάς αποκάλυψε τα σχέδιά της για το μέλλον: «Σπουδάζω κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος. Είμαι στο 3ο έτος και δε χρωστάω κανένα μάθημα. Θα συνεχίσω τις προπονήσεις παράλληλα με τη σχολή μου, Θέλω να ασχοληθώ με την αθλητική διατροφολογία και να μπορέσω να το συνδυάσω με το άθλημα που αγαπάω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή