Τηλεοπτικό «μαύρο» στη Φούτμπολ Λιγκ

Τηλεοπτικό «μαύρο» στη Φούτμπολ Λιγκ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επ’ αόριστον αναβολή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε η Φούτμπολ Λιγκ, έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου. Βασικός λόγος για τη μη έναρξη του πρωταθλήματος, που αρχικά είχε προσδιοριστεί να αρχίσει την προσεχή Κυριακή, είναι η μη εύρεση τηλεοπτικής στέγης.

Ο ΟΤΕ TV που είχε έως πέρυσι τα δικαιώματα του πρωταθλήματος δεν ενδιαφέρεται, ενώ οι συζητήσεις που έγιναν με την ΕΡΤ δεν τελεσφόρησαν. Πλέον, η ηγεσία της «μικρής λίγκας» στρέφεται προς τη NOVA, στην οποία έχει καταθέσει πρόταση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ συν το ΦΠΑ για ένα έτος. Παράλληλα, γίνονται επαφές για την ονοματοδοσία του πρωταθλήματος με τιμή που ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αν δεν βρεθεί λύση ως προς τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα χρήματα από τα οποία θα αποτελέσουν τη βασική πηγή εσόδων των ομάδων, τότε το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει. Σε αντίθετη περίπτωση, η έναρξη θα είναι άμεση.

Δέκα γήπεδα

Το έτερο αλλά λιγότερο δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Φούτμπολ Λιγκ είναι η μη τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε περίπου δέκα από τα 18 γήπεδα των ομάδων της κατηγορίας, γεγονός που βάσει νόμου καθιστά απαγορευτική την τέλεση αγώνων σε αυτά.

Ηδη έχει ζητηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να δοθεί νέα παράταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα θα γίνει δεκτό και θα δοθεί παράταση προκειμένου να τοποθετηθούν κάμερες μέχρι το τέλος του έτους. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στο Δ.Σ. της Football League αποφασίστηκε ομόφωνα η αναστολή της έναρξης του πρωταθλήματος έως ότου συναφθεί σύμβαση παραχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Επίσης, εξελέγη τετραμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. Λυχναρά (ΠΑΕ Κισσαμικός), Χατζηιωάννου (ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας), Λεουτσάκο (ΠΑΕ Νέος Αχαρναϊκός) και Κατσογιάννη (ΠΑΕ Σπάρτη), η οποία υπό τον πρόεδρο της διοργανώτριας κ. Στέλιο Σφακιανάκη θα ζητήσει να έχει συναντήσεις τόσο με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή όσο και με τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου καθώς και με ενδιαφερόμενους χορηγούς για το Πρωτάθλημα».

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, o πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ είπε για το θέμα των καμερών: «Νομίζω σε 15 μέρες θα έχουν γίνει όλα. Τα έξοδα θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τις ΠΑΕ. Οκτώ ΠΑΕ έχουν ήδη τοποθετήσει κάμερες, με έξοδα 7-8.000 έως 15.000 ευρώ. Δεν έχω κανένα θέμα να μη συμμορφωθώ με μια διάταξη που αφορά την ασφάλεια. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να μας ενημερώνουν 18 ώρες πριν, αυτό είναι το παράπονό μου».

Για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων υποστήριξε: «Δεν έχουμε διακόψει τον διάλογο, απλά δεν έχουμε οικονομική πρόταση. Εγώ ήθελα και οικονομικά μεγέθη για να πάω στο συμβούλιο. Την πρόταση που έχουμε κάνει εμείς, τη μοίρασα στους εκπροσώπους των ΠΑΕ. Η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει συζητήσεις με τη NOVA, αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει. Περιμένουμε την αντιπρότασή τους. Εχω μιλήσει και με την ΕΡΤ και με τον ΟΤΕ TV».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή