Ο «Μίδας» Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο «Μίδας» Γιάννης Αντετοκούνμπο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μέλος στο πλουσιότερο κλαμπ παικτών του ΝΒΑ έγινε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την υπογραφή του τετραετούς συμβολαίου που υπέγραψε στους Μιλγουόκι Μπακς και τις συνολικές αποδοχές του να φτάνουν τα 115 εκατομμύρια δολάρια. Ο Ελληνας παίκτης που θα «ριζώσει» στο Μιλγουόκι, εφόσον εξαντλήσει το 4ετές συμβόλαιό του και ενώ έχει συμπληρώσει τρία χρόνια θητείας στα «ελάφια», έγινε ο 33ος παίκτης του ΝΒΑ που θα εισπράξει 9ψήφιο ποσό (οι πρώτοι που «έσπασαν» το φράγμα των 100 εκατ. δολ. ήταν ο Σακίλ Ο’ Νιλ, ο Αλόνζο Μούρνιγκ και ο Αντόνιο Χάουαρντ).

Οι Μπακς υλοποίησαν την εξαγγελία τους από το προηγούμενο πρωτάθλημα του ΝΒΑ για την ανάδειξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ηγέτη της ομάδας και αξιοποιώντας τη σταδιακή ωρίμανσή του, θεωρούν ότι σε βάθος τετραετίας θα ηγηθεί της ομάδας για να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο του πρωταθλητή και ενώ μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να βρεθεί καν στη διαδικασία των πλέι οφ.

Ο Αντετοκούνμπο θα γίνει ο νεαρότερος παίκτης που θα υπογράψει συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων (δεν έχει κλείσει ακόμα τα 22), αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αντονι Ντέιβις, όταν υπέγραψε το δικό του το καλοκαίρι του 2015, ενώ θα γίνει επίσης και ο τρίτος Ευρωπαίος στην ιστορία του ΝΒΑ με συμβόλαιο 100 ή περισσότερων εκατομμυρίων μετά τον Γάλλο Νίκολας Μπατούμ και τον Μαρκ Γκασόλ. Η αύξηση που έκαναν οι Μπακς στις αποδοχές του ελληνικού «φαινομένου», όπως αποκαλείται στο ΝΒΑ, είναι εφταπλάσια, καθώς από τα 2,9 εκατ. δολάρια που λάμβανε, έφτασε τα 22,5 εκατ.

Με την κίνηση αυτή το Μιλγουόκι απέτρεψε τον Αντετοκούνμπο να βγει στο καλοκαιρινό… παζάρι του ΝΒΑ το 2017 ως ελεύθερος παίκτης. Το ζητούμενο για τον «Μίδα» Αντετοκούνμπο είναι, πλέον, η αγωνιστική βελτίωση που επιβάλλεται να έχει, υπό τις οδηγίες του προπονητή του, Tζέισον Κιντ και παράλληλα ο μεγαλύτερος δυνατός περιορισμός και έλεγχος του ενθουσιασμού που μπορεί να του προκαλέσει ο πακτωλός εκατομμυρίων…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραμένει ένας σπάνιος νικητής της ζωής, που αξιοποίησε τα πλούσια σωματικά προσόντα του, δεν έχασε την ευκαιρία που του έδωσε το μπάσκετ για να αλλάξει τη μοίρα του και έφτασε από τη βιοπάλη της οικογένειάς του στη δυνατότητα να ζήσουν και τα δισέγγονά του με τα χρήματα που θα κερδίσει στο ΝΒΑ.

• Με τη διεξαγωγή οκτώ αγώνων συνεχίζεται σήμερα η δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ανδρών και τη συμμετοχή οκτώ ομάδων της Α1 κατηγορίας που θα δώσουν τον πρώτο επίσημο αγώνα της φετινής περιόδου. Το πρόγραμμα: Μαχητές Δόξα Πεύκων – Πανιώνιος, Δόξα Λευκάδας – Ρέθυμνo, Ηράκλειο – Κόροιβος, Ηρακλής – Κύμη, Δούκας – Λαύριο, Τρίκαλα – Προμηθέας, Αίολος Αστακού – Αμύντας, Απόλλων – Καβάλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή