Υποσχέσεις Αντετοκούνμπο στους Μπακς

Υποσχέσεις Αντετοκούνμπο στους Μπακς

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέσμευση ενώπιον του προπονητή του Τζέισον Κιντ ότι θα παραμείνει προσηλωμένος στην ατομική βελτίωσή του, ώστε να βοηθήσει τους Μιλγουόκι Μπακς να φθάσουν σε επίπεδο πρωταθλητισμού στο ΝΒΑ, έδωσε ο πιο ακριβοπληρωμένος Ελληνας παίκτης όλων των εποχών Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά την υπογραφή 4ετούς συμβολαίου και αποδοχές 115 εκατ. δολαρίων.

«Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Θα είμαι εδώ για άλλα πέντε χρόνια και δεν θα σας απογοητεύσω. Ελπίζω μια μέρα οι Μπακς να γίνουν ομάδα πρωταθλητισμού. Δεν νιώθω επιπλέον πίεση. Ειλικρινά, θα κάνω αυτό που έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Θα δουλεύω σκληρά. Εγώ βάζω πίεση στον εαυτό μου. Θέλω να είμαι εξαιρετικός. Βάζω πίεση στον εαυτό μου. Πρέπει να δείξω εντός και εκτός παρκέ ότι είμαι ο ηγέτης των Μπακς», ήταν τα πρώτα λόγια του σταρ των Μπακς, ενώ ευχαρίστησε θερμά τους ιδιοκτήτες της ομάδας και τον Τζον Χάμοντ, που τον παρακολούθησε στον Φιλαθλητικό και ενήργησε για να επιλεγεί σε υψηλή θέση του ντραφτ του ΝΒΑ πριν από τρία χρόνια.

«Ηταν ένα μεγάλο ταξίδι. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε. Αν δεν μου τη δίνατε εσείς, ίσως να ήταν αλλιώς», είπε χαρακτηριστικά το ελληνικό φαινόμενο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανάδειξή του στις θέσεις των πλουσιότερων παικτών του ΝΒΑ δεν πρόκειται να επηρεάσει την καθημερινότητά του ούτε και τον τρόπο συμπεριφοράς του.

«Αυτό το συμβόλαιο είναι μια ασφάλεια για την οικογένειά μου. Ξέρω πως η οικογένειά μου θα είναι καλά, το ίδιο και τα αδέλφια μου, αλλά δεν θα μας αλλάξει ως οικογένεια». Ο Αντετοκούνμπο θα καθιερωθεί στη θέση του πλέι μέικερ, ύστερα από τα…δοκιμαστικά στο περυσινό πρωτάθλημα και θεωρεί με τον Κιντ ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην οργάνωση των επιθέσεων.

• Το Λαύριο ήταν η μοναδική από τις οκτώ ομάδες της Α1 κατηγορίας που έπαιξαν για πρώτη φορά στο Κύπελλο και αποκλείστηκε από αντίπαλο κατώτερης κατηγορίας (Α2), τον Δούκα, στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης. Εκτός Κυπέλλου έμεινε και η Δόξα Λευκάδας, που έλαβε προσφάτως την πρόσκληση συμμετοχής στην Α1, αλλά δεν έχει προλάβει να ισχυροποιήσει την ομάδα της και αγωνίσθηκε με εφήβους στην έδρα της κόντρα στο Ρέθυμνο. Κινδύνεψαν αλλά προκρίθηκαν η Κύμη και οι δυο εκπρόσωποι της Πάτρας, Προμηθέας και Απόλλων.

Τα αποτελέσματα: Μαχητές Δόξας Πευκών – Πανιώνιος 55-76, Δόξα Λευκάδας – Ρέθυμνο 31-93, Ηράκλειο – Κόροιβος 60-70, Δούκας – Λαύριο 74-73, Τρίκαλα – Προμηθέας Πατρών 67-70, Αίολος Αστακού – Αμύντας 79-69, Καβάλα – Απόλλων 61-65, Ηρακλής – Κύμη 69-73.

Tα επόμενα ζευγάρια στην 2η αγωνιστική της β΄ φάσης του Κυπέλλου (24/9) : Κύμη – Ρέθυμνο, Δούκας – Προμηθέας Πατρών, Αίολος Αστακού – Πανιώνιος, Απόλλων – Κόροιβος.

• Πλήρης θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός, ύστερα από την ενσωμάτωση των Σπανούλη, Πρίντεζη και Μάντζαρη, στο τουρνουά του Ηρακλείου που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο, με τη συμμετοχή της Εφές, του Ερυθρού Αστέρα και της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή