Σκάνδαλο με Αλαρνταϊς στην Αγγλία

Σκάνδαλο με Αλαρνταϊς στην Αγγλία

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μεγάλους μπελάδες έβαλε τον Σαμ Αλαρνταϊς η παροιμιώδης αμετροέπειά του, καθώς συνελήφθη από δημοσιογράφους να προτείνει την παράκαμψη των κανόνων περί ιδιοκτησίας ποδοσφαιριστών από τρίτους, ενώ χλεύασε ακόμη και… τον τρόπο προφοράς του προκατόχου του στον πάγκο της Αγγλίας.

Δημοσιογράφοι της «Ντέιλι Τέλεγκραφ» εμφανίστηκαν στον Αγγλο προπονητή –γνωστό όχι μόνο για το παράδοξο κοουτσάρισμα αλλά και για ύποπτες συναλλαγές στο παρελθόν– ως Ασιάτες επενδυτές. Κινηματογράφησαν λοιπόν τον πρώην τεχνικό των Μπόλτον, Γουέστ Χαμ και Σάντερλαντ να λέει απίστευτα πράγματα, που τον οδήγησαν στην έξοδο από την Εθνική Αγγλίας, μόλις 67 ημέρες μετά την πρόσληψή του.

Νομίζοντας ότι μιλάει σε επενδυτές από την Απω Ανατολή, ο κ. Αλαρνταϊς θέλησε να κάνει τον σπουδαίο: «Υπάρχουν τρόποι να παρακάμψεις τους κανόνες της ομοσπονδίας κατά της ιδιοκτησίας ποδοσφαιριστών από τρίτους», είπε ο 61χρονος τεχνικός, ο οποίος είχε συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι προ δεκαετίας τόσο το όνομά του αλλά και του γιου του είχαν συνδεθεί με παράνομες προμήθειες σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Επίσης ο, από τον περασμένο Ιούλιο, πρώην πλέον προπονητής της Αγγλίας συμφώνησε με τους δήθεν επενδυτές να μεταβεί σε Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ ως πρέσβης της υποτιθέμενης εταιρείας τους έναντι αμοιβής 460.000 ευρώ! Σαν να μην έφθαναν αυτά, ο «Μπιγκ Σαμ» τα έβαλε και σχεδόν… με όποιον μιλάει αγγλικά: Παίκτες, προπονητές, παράγοντες, τον πρίγκιπα που προΐσταται της ομοσπονδίας και την ίδια την ομοσπονδία, ακόμη και την εφορία.

Τόνισε συγκεκριμένα πως οι Αγγλοι διεθνείς έχουν «ψυχολογικό πρόβλημα» και «δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν», για να εξηγήσει την αποτυχία της Αγγλίας στο πρόσφατο Euro 2016, ενώ κορόιδεψε τον προκάτοχό του Ρόι Χότζσον αποκαλώντας τον «Γουόι» (επειδή δεν μπορεί να προφέρει το «ρο»), προσθέτοντας ότι είναι «πολύ αναποφάσιστος» και έπρεπε να πει στον βοηθό του, Γκάρι Νέβιλ, «να κάτσει κάτω και να το βουλώσει».

Σε άλλη στιγμή του φιλμ της «Τέλεγκραφ», ο κ. Αλαρνταϊς λέει ότι η ομοσπονδία «ηλιθιωδώς σπατάλησε 870 εκατομμύρια λίρες» για να ανοικοδομήσει το Ουέμπλεϊ και παραπονέθηκε που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν παρέστη στην εκδήλωση για το Euro 2020, την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, «αφού μάλλον είχε καλύτερα πράγματα να κάνει» όπως σχολίασε, πριν τα βάλει και με τη βρετανική εφορία, χαρακτηρίζοντάς την «την πιο διεφθαρμένη επιχείρηση στη Βρετανία».

Με όλα αυτά η αγγλική ομοσπονδία ανακοίνωσε αμέσως χθες την έναρξη έρευνας και αργά το βράδυ αποφάσισε την απομάκρυνσή του. Πλέον, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα καθίσει στον πάγκο της Αγγλίας, τουλάχιστον μέχρι την αναμέτρηση με τη Μάλτα σε 10 ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή