Αφαιρούνται μετάλλια από την Πηγή Δεβετζή λόγω ντόπινγκ

Αφαιρούνται μετάλλια από την Πηγή Δεβετζή λόγω ντόπινγκ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο χρόνια, αρκετά μετάλλια και σπουδαίες επιδόσεις διαγράφηκαν από την αθλητική καριέρα της Πηγής Δεβετζή ύστερα από τη δημοσίευση της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ΙΑAF) της λίστας με τους αθλητές που έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Από τις 31 Αυγούστου του 2007 έως τις 30 Αυγούστου του 2009 ακυρώνονται όλα τα αποτελέσματα  της Ελληνίδας πρωταθλήτριας καθώς είχε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, κάνει χρήση στανοζολόλης.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, είχε γίνει γνωστό ότι η αθλήτρια είχε βρεθεί θετική σε επανέλεγχο που είχε γίνει στο δείγμα που έδωσε το 2007. Τότε, συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Από τη στιγμή που υπήρχε η ενημέρωση στον ΣΕΓΑΣ αποτελούσε θέμα χρόνου πότε θα βγει και η επίσημη απόφαση για τιμωρία από την ΙAAF.

H απόφαση της IAAF για την ακύρωση όλων των αποτελεσμάτων της Πηγής Δεβετζή για τη διετία 2007-2009 σημαίνει ότι εκτός από το χάλκινο μετάλλιο της Οσάκα θα χάσει και το χάλκινο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ενώ αυτή τη διετία είχε κατακτήσει, επίσης, χάλκινο μετάλλιο στο τελικό των Γκραν Πρι, στη Στουτγκάρδη, με άλμα 14,75, (τριπλούν), χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους παγκόσμιους στρατιωτικούς αγώνες (Ινδία) με άλμα στα 6,69, χρυσό μετάλλιο στο βαλκανικό κλειστού (μήκος) με άλμα στα 6,85 ενώ στο παγκόσμιο κλειστού της Βαλένθια είχε καταρρίψει δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο τριπλούν και με άλμα στα 15,00 ήρθε 2η.

«Μόνο η Δ.Ο.Ε. μπορεί να αφαιρέσει ολυμπιακό μετάλλιο»

Από το δικηγορικό γραφείο του συνηγόρου της Πηγής Δεβετζή, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση που αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, πάντως, τονίζεται ότι «δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της από τη Δ.Ο.Ε. , η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αφαιρέσει το ολυμπιακό μετάλλιο».

«Οσον αφορά τη φερόμενη επιβληθείσα πειθαρχική κύρωση από την IAAF , αυτή αναφέρεται σε γεγονότα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οσάκα το 2007, υπόθεση με την οποία το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί και δεν γνωρίζει κάτι σχετικό. Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται απόψε στα Μ.Μ.Ε. , περί πειθαρχικού αποκλεισμού της Πηγής Δεβετζή, είναι βέβαιον ότι η ολυμπιονίκης θα ασκήσει τις έννομες δυνατότητες της ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS)», προστίθεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT