Εχασε έδαφος ο Ολυμπιακός

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δοκάρια, η επιθετική δυστοκία και τα αμυντικά προβλήματα «οδήγησαν» τον Ολυμπιακό στην ήττα, με 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη. Σε συνδυασμό με τη «λευκή» ισοπαλία (0-0) στην αναμέτρηση του Καζαχστάν ανάμεσα στην Αστάνα και τη Γιουνγκ Μπόις, η κυπριακή ομάδα απέκτησε προβάδισμα για την 1η θέση του 2ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μπέντο οφείλει να ανασυνταχθεί άμεσα, αφού ακολουθεί το κυριακάτικο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, την ώρα που το μέλλον του Πορτογάλου τεχνικού είναι αμφίβολο.

Ο Πάουλο Μπέντο άφησε το 4-4-2 που είχε επιλέξει στη Λάρισα, εφαρμόζοντας 4-2-3-1, με τους Φορτούνη και Μάριν να είναι στο αρχικό σχήμα. Κάτω από την εστία ήταν ο Λεάλι, στα άκρα της άμυνας οι Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, στόπερ οι Μποτία, Ντα Κόστα, αμυντικοί μέσοι οι Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, ενώ πίσω από τον Ιντέγε, ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης, άλλαζαν διαρκώς θέσεις και ρόλους οι Φορτούνης, Μάριν και Σεμπά. Μόλις στο 6΄, ο τελευταίος έχασε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σωτηρίου «τρύπησε» το κέντρο της άμυνας των πρωταθλητών Ελλάδας και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ. Εως το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να φθάσει στην ισοφάριση, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τον Φορτούνη (σημαντικότερη, το οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση κόρνερ στο 20΄), τον Ντε Λα Μπέγια και τον Μάριν.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν δεύτερο δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Σεμπά. Οσο κυλούσε η ώρα, ήταν σαφές πως ο ΑΠΟΕΛ επιχειρούσε με μαζική άμυνα να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Βάτερμαν. Χάρη στην ταχύτατη αντίδραση του Μερκή, διατηρήθηκε το «μηδέν» και στη φάση του 68΄, όταν με κεφαλιά πάνω από τη γραμμή και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού απομάκρυνε την μπάλα σε κεφαλιά του Ιντέγε. Ο Μπέντο επιχείρησε να «φρεσκάρει» τη μεσαία γραμμή και την επίθεση, χρησιμοποιώντας ως αλλαγή τους Ελιουνούσι, Μάρτινς και Καρντόσο. Στο 80΄ ο Μάρτινς έβγαλε με μία εξαιρετική πάσα τον Ελιουνούσι σε θέση για γκολ, με τον Βάτερμαν να πραγματοποιεί μία σπουδαία επέμβαση. Ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων συνεχίστηκε, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί το γκολ της ισοφάρισης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (78΄ Μάρτινς), Φορτούνης (64΄ Ελιουνούσι), Σεμπά, Ιντέγε, Μάριν (78΄ Καρντόσο).

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (65΄ Αρτυματάς), Γιαννιώτας (82΄ Αστίθ), Βάντερ (67΄ Εφραίμ), Σωτηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή