Η διπλή ευκαιρία της Eθνικής

Η διπλή ευκαιρία της Eθνικής

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εμπόδια που στη θεωρία δεν μοιάζουν υψηλά αλλά στην πορεία μπορεί να αποδειχθούν ότι είναι, έχει η εθνική μας ομάδα στον δρόμο της για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Ρωσία. Το πρώτο είναι την ερχόμενη Παρασκευή με την Κύπρο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το δεύτερο τρεις μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, με την Εσθονία στο Ταλίν. Εξι βαθμοί σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια θα είναι «χρυσάφι» για την ομάδα μας. Θα την κρατήσουν στην κορυφή του ομίλου για ακόμη δύο αγωνιστικές, θα διώξουν τα φαντάσματα και την ανασφάλεια που γέννησαν παθήματα τύπου Ν. Φερόε και θα τη βοηθήσουν να διαχειριστεί με πιο καθαρό ορίζοντα τα τρία συνεχόμενα ντέρμπι που ακολουθούν τους επόμενους μήνες, κόντρα στα φαβορί του 8ου ομίλου, Βέλγιο και Βοσνία.

Ο Μίκαελ Σκίμπε κατέληξε στις επιλογές των 23 παικτών που θα υπολογίζει γι’ αυτούς τους δύο αγώνες με την Κύπρο και την Εσθονία. Είναι οι ίδιοι που είχε εμπιστευθεί για το φιλικό με την Ολλανδία και την πρεμιέρα με το Γιβραλτάρ, με μία αναγκαστική αλλαγή: αντί του τραυματία Σάμαρη, κλήθηκε ο Ταχτσίδης. Είναι προφανές ότι ο 52χρονος τεχνικός έχει κατασταλάξει και δεν ακολουθεί πλέον την τακτική των δοκιμών και των πειραματισμών. Εχει διαμορφωμένη εικόνα για τα χαρακτηριστικά των παικτών και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πιο κλειστό κύκλο επιλογών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ακολουθήσει πιστά τα βήματα του συμπατριώτη του Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος είχε μετατρέψει την εθνική μας σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, δίνοντάς της συνοχή και ομοιογένεια. Ο Σκίμπε έχει ξεχωρίσει τους παίκτες που εμπιστεύεται αλλά δεν είναι δογματικός. Εάν κάποιοι που είναι τώρα εκτός επιλογών δείξουν ότι δικαιούνται μιας ευκαιρίας, ο Γερμανός τεχνικός θα τους την προσφέρει πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τον Ρεχάγκελ.

Η εμπιστοσύνη που έχει ο Σκίμπε για ορισμένους ποδοσφαιριστές φαίνεται στην απόφασή του να διατηρήσει στην ομάδα παίκτες που είναι καιρό τώρα εκτός πλάνων στους συλλόγους τους, όπως ο Τζιόλης και ο Μανιάτης. Αμφότεροι δεν υπολογίζονται από τους Ιβιτς και Πάουλο Μπέντο αντίστοιχα, αλλά συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή γι’ αυτά τα δύο ματς και πολύ πιθανά θα παίξουν κιόλας. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Μάνταλο. Αν και μετά την επέμβαση που έκανε στη μύτη του δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να μπει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς, κλήθηκε ξανά και αν δηλώσει έτοιμος, θα παίξει.

Οι 23 παίκτες που κλήθηκαν είναι οι Καπίνο, Καρνέζης, Γλύκος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Οικονόμου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Πέτσος, Χολέμπας, Μπακασέτας, Μάνταλος, Γιαννιώτας, Φορτούνης, Διαμαντάκος, Καρέλης, Μήτρογλου και Βέλλιος. Ως συνήθως, η πλειονότητα είναι παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού. Από τους 23 κληθέντες, οι 15 είναι «λεγεωνάριοι» και μόνο οι 8 παίζουν σε συλλόγους της Σούπερ Λίγκας.

Το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με την Κύπρο θα γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, με σέντρα στις 21.45. Την ίδια ώρα θα αρχίσει στο «A. Le Coq Arena» του Ταλίν ο αγώνας της 3ης αγωνιστικής με την Εσθονία, τη Δευτέρα 10/10. Την Παρασκευή θα γίνει το ντέρμπι του ομίλου Βέλγιο – Βοσνία και τη Δευτέρα το ματς Βοσνία – Κύπρος, ενώ μέσα στο 2016 ακολουθεί άλλο ένα παιχνίδι για την εθνική μας, το εντός έδρας με τη Βοσνία στις 11 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα θα γίνει και το Βέλγιο – Εσθονία. Οι τρεις πιο ισχυρές ομάδες του ομίλου ξεκίνησαν όλες με νίκη: το Βέλγιο επικράτησε εκτός έδρας της Κύπρου με 3-0, η Βοσνία νίκησε εντός την Εσθονία 5-0 και η εθνική μας 4-1 στην ουδέτερη Πορτογαλία το Γιβραλτάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή