Σε ρυθμό ντέρμπι

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει… Εξάλλου, ο οπαδός περισσότερο ενδιαφέρεται για το τι θα κάνει η ομάδα του στα ντέρμπι, παρά στα παιχνίδια των διεθνών διοργανώσεων. Και αύριο, στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» διεξάγεται το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της περιόδου. Ολυμπιακός – ΑΕΚ, λοιπόν, σε ένα ματς που έχει πολλές ιδιαιτερότητες και ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν.

Στις πρώτες, περιλαμβάνεται και το ότι από το τέταρτο μόλις παιχνίδι για το πρωτάθλημα φαίνεται να αμφισβητούνται οι δύο προπονητές. Ο μεν Πάουλο Μπέντο βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ο δε Τιμούρ Κετσπάγια δέχθηκε τις πρώτες σκληρές κριτικές λόγω της λευκής ισοπαλίας με τον Ηρακλή στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα, το πρώτο από την πλευρά των γηπεδούχων αφορά το αν ο νέος «πειραματισμός» του προπονητή του, που αλλάζει για άλλη μία φορά πρόσωπα και τακτική, θα αποδώσει. Σίγουρα, όταν μία ομάδα έχει παιχνίδια Πέμπτη – Κυριακή είναι απαραίτητο να ξεκουράζονται κάποιοι ποδοσφαιριστές, όμως ο Πορτογάλος τεχνικός το έφτασε στα άκρα. Ειδικά η επιλογή του στην επίθεση, με δύο σέντερ, εκ των οποίων ο ένας βαρύς, αποδείχθηκε τραγικά άστοχη.

Αύριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα παίξει με έναν στην επίθεση, ενώ στο κέντρο, όπου στη Λάρισα δεν χρησιμοποίησε ούτε έναν οργανωτή, θα ξεκινήσει με δύο… Τώρα, κατά πόσον Φορτούνης και Μαρίν ή Ντομίνγκες, αφενός, θα μπορέσουν να συνεργαστούν και ποιος από τους δύο θα παίζει περισσότερο στην αριστερή πλευρά, θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει βέβαια και η απορία, αν θα μπορέσουν να βοηθήσουν και στην αμυντική λειτουργία του συνόλου.

Τα προβλήματα στην ΑΕΚ αφορούν κυρίως στους δύο τραυματίες, Βάργκας και Αλμέιδα, που δεν θα έχει στη διάθεσή του ο Γεωργιανός τεχνικός και αν τελικά χρησιμοποιηθεί ο Μάνταλος, κατά πόσον θα είναι σε θέση να προσφέρει. Δεν είναι και το πιο άνετο να παίζεις με μάσκα. Ο βαθμός που εξαρτάται η απόδοση της ομάδας από την παρουσία και προσφορά του τελευταίου, φάνηκε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, στο οποίο οι τελικές της γηπεδούχου ήταν ελάχιστες.

Η δεύτερη απορία, που αφορά την «Ενωση», είναι το πώς θα σχεδιάσει το σύστημά της η τεχνική ηγεσία της. Τι από τα δύο θα προτιμήσει; Θα προσπαθήσει να κάνει αυτή το παιχνίδι της ή θα δώσει χώρο στον γηπεδούχο και θα παίξει με αντεπιθέσεις, για να τον «κτυπήσει» με την ταχύτητα. Κάτι τέτοιο το βλέπω πιο πιθανόν, αφού οι «ερυθρόλευκοι» φανερώνουν και φέτος αμυντικά κενά και από τον άξονα και από τα πλάγια.

Τέλος, δυστυχώς για το ποδόσφαιρό μας, έχουμε φτάσει στο σημείο η αναφορά σε ένα ντέρμπι, πριν και μετά από αυτό, να αφορά πρωτίστως τη διαιτησία. Η αμφισβήτηση, η προκατάληψη έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα, εδώ και χρόνια, που δεν έχουμε δει τον ηττημένο, να δίνει το χέρι του στον άρχοντα του αγώνα, έπειτα από ένα ντέρμπι.

Φέτος, στους μέχρι τώρα αγώνες, οι «φωνές» είναι λιγότερες από πέρυσι. Αυτό δεν σημαίνει πως τα λάθη ήταν λιγότερα ή πιο επουσιώδη. Ομως, σίγουρα, κάτι φαίνεται να αλλάζει. Οχι τόσο στο πώς αποφασίζουν, αλλά στη νοοτροπία των περισσοτέρων παραγόντων. Θεωρώ πως η πρώτη «ευχή» για το αυριανό ματς, θα πρέπει να είναι, να μην ασχοληθούμε την Κυριακή το βράδυ με τους διαιτητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή