Πρώτος ιστιοπλοϊκός μαραθώνιος

Πρώτος ιστιοπλοϊκός μαραθώνιος

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας θα βρεθούν στις 15 Οκτωβρίου σε έναν κοινό αγώνα στα νερά του Σαρωνικού. Πρόκειται για τον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο», μία διοργάνωση που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα πάρουν μέρος Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης αλλά και δεκάδες μικρά παιδιά.

Στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου θα στηθεί μια κοινή εκκίνηση, χωρισμένη σε δύο τμήματα, η οποία ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τα 600 μέτρα. Ο στίβος θα βρίσκεται κοντά στη στεριά, ώστε οι θεατές να βλέπουν τις προσπάθειες των ιστιοπλόων. Οι συμμετοχές είναι δεκάδες. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η Αιμιλία Τσουλφά, χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004, η οποία θα βρεθεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς ύστερα από 12 χρόνια. Η μητέρα τριών κοριτσιών θα «τρέξει» μαζί τον αδελφό της και πρωταθλητή τριγώνου και ανοικτής θαλάσσης, Θοδωρή Τσουλφά και δύο από τα παιδιά τους. «Πέρα από το αγωνιστικό ενδιαφέρον, αυτή η διοργάνωση μεταφέρει και πολλά μηνύματα. Ολες οι γενιές της ελληνικής ιστιοπλοΐας, ενωμένες σε μία γραμμή, θα διεκδικήσουν τη διάκριση με γνώμονα το Ευ Αγωνίζεσθαι. Θα είναι πολύ ωραίο που θα βρεθούμε στον ίδιο στίβο αυτοί που μύησαν εμάς στην ιστιοπλοΐα, εμείς και τα νέα παιδιά», δήλωσε στην «Κ» η Αιμιλία Τσουλφά.

Στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο» θα αγωνιστούν οι περισσότεροι από τους αθλητές μας που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής έχουν δηλώσει ενθουσιασμένοι από το εγχείρημα, ο Βύρων Κοκκαλάνης θα τρέξει στα RSX, o Γιάννης Μιτάκης στα Finn, ο παρτενέρ της Σοφίας Μπεκατώρου στο Ρίο, ο Μιχάλης Πατενιώτης θα αγωνιστεί με τον Διονύση Δήμου στα 43er, ενώ στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι Παναγιώτης Καμπουρίδης, Αντώνης Μπουγιούρης, Κώστας Μάνθος, Στρατής Ανδρεάδης κ.ά.

Η ιδέα για μια τέτοια διοργάνωση ξεκίνησε από τον προπονητή των Μάντη – Καγιαλή, Γεράσιμο Ωρολογά, τον βραβευμένο φωτορεπόρτερ Νίκο Αλευρομύτη και τον ιστιοπλόο Κωνσταντίνο Τσιγκαρά, ενώ η διεξαγωγή τού αγώνα θα γίνει από τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πειραιώς: «Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο γεγονός και δεν γινόταν να μην το στηρίξει ο ΙΟΠ, ένας από τους αρχαιότερους ελληνικούς ομίλους με οκτώ Ολυμπιονίκες στις τάξεις του. Οταν η ομάδα της “Sailing Marathon” μας είπε την ιδέα, χωρίς δεύτερη σκέψη, δώσαμε τη συγκατάθεσή μας», δήλωσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του ΙΟΠ.

Ο αγώνας, για τα μικρά σκάφη, θα ολοκληρωθεί σε τρεις ώρες. «Ολοι θα τρέξουν όρτσα – πρίμα. Τα παιδιά είναι ενημερωμένα για να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό στα όπτιμιστ. Είναι καλό για τους αθλητές να υπάρχουν εναλλαγές στις ιστιοπλοϊκές εικόνες τους ώστε να ανοίγουν οι ορίζοντές τους. Οι προπονητές θα βιντεοσκοπήσουν τη διοργάνωση και θα χρησιμοποιήσουν το υλικό για προπονητικούς σκοπούς. Εχουμε προβλέψει τα πάντα και θα υπάρχει απόλυτη ασφάλεια», μας είπε ο κ. Ωρολογάς, που θα είναι πρόεδρος της επιτροπής αγώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή