Πίσω από τις κάμερες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαξαν οι εποχές στο ποδόσφαιρο

Η πρόταση χορηγίας του ΟΠΑΠ προς τη Σούπερ Λίγκα αποτυπώνει την αλλαγή της εποχής. Το πέρασμα δηλαδή από την εποχή που ο ΟΠΑΠ ανήκε στο κράτος και έδινε ετήσιες χορηγίες άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο –πολλές φορές προκειμένου να υλοποιούνται και υπουργικές επιθυμίες στο ποδόσφαιρο– στη σημερινή εποχή, όπου ο ΟΠΑΠ είναι ιδιωτικός και λειτουργεί με διαφορετικά κριτήρια. Η πρόταση για τετραετή χορηγία με συνολικό αντίτιμο εννέα εκατομμυρίων ευρώ με τους φόρους, με όρους όπως η απαγόρευση διαφήμισης άλλης στοιχηματικής εταιρείας και με ποινές σε περίπτωση τέλεσης επεισοδίων ή διακοπής αγώνων, δεν έχει καμία σχέση με την εποχή των «παχιών αγελάδων» και δείχνει ότι το μόνο που κρατάει «όρθιο» το ποδοσφαιρικό προϊόν είναι τα χρήματα από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

ΜΠΛΟΥ.

Ρίσκο Μπερτομέου

Οι τουρκικές ομάδες έχουν επενδύσει πακτωλό εκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρωλίγκα, ο κεντρικός χορηγός της διοργάνωσης είναι οι τουρκικές αερογραμμές και πριν από πέντε χρόνια, φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το φάιναλ φορ, αλλά επειδή ο Μπερτομέου μπορεί να «πουλήσει και την ψυχή του στον διάβολο», έδωσε και πάλι το φάιναλ φορ στην Πόλη. Προφανώς για να «σπρώξει» τις τουρκικές ομάδες πιο κοντά στον τίτλο, αφού μόλις πέρυσι, η Φενέρμπαχτσε έπαιξε στον τελικό του Βερολίνου. Ο κίνδυνος και ο φόβος των τρομοκρατικών ενεργειών με τις βόμβες που εκρήγνυνται σε κεντρικά σημεία της Κων/πολης, δεν απασχολεί τον Καταλανό παράγοντα; Αν γίνει η «στραβή», όμως, στις ημέρες του φάιναλ φορ;

Γ.Β.

Καθόλου τυχαία στιγμή

Μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να βγει ακόμα περισσότερο μπροστά από ό,τι ήδη ήταν ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να αναλάβει και καθήκοντα προέδρου. Είναι μια κίνηση που δείχνει ότι θέλει να αναλάβει εξ ολοκλήρου όλες τις ευθύνες πάνω του σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, αλλά είναι και μια ενέργεια που έχει άμεση σχέση με τις εκλογές της ΕΠΟ προσεχώς. Αν συνυπολογίσει κανείς και όλα όσα εκτυλίσσονται στον χώρο των media με τις τηλεοπτικές άδειες, μπορεί να αντιληφθεί ότι έπειτα από 3-4 χρόνια που ήταν κάποια βήματα πιο πίσω από τις εξελίξεις, προφανώς πλέον ο ομογενής επιχειρηματίας θέλει και να τις προκαλεί.

Γ.Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή