Τέλος ο Βασάρας από επιδιαιτητής, ερώτημα ο διάδοχος

Τέλος ο Βασάρας από επιδιαιτητής, ερώτημα ο διάδοχος

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκκωφαντικός θόρυβος που προκλήθηκε μέσω ανακοινώσεων ή/και «επίσημων θέσεων» από την περασμένη Πέμπτη έως και χθες από τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης, με στόχο κυρίως τον επιδιαιτητή της επιτροπής ορισμού διαιτητών Σούπερ Λίγκας, Κύρο Βασάρα, είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρησή του από τη συγκεκριμένη θέση.

Ηδη στην ΕΠΟ γνωρίζουν ότι ο Βασάρας, ο οποίος θεωρεί υπερβολική και άδικη την κριτική που σε υψηλούς τόνους, από πολλές πλευρές και για διαφορετικούς λόγους του ασκήθηκε, αποτελεί παρελθόν από τη συγκεκριμένη θέση και ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει έως τις εκλογές της ΕΠΟ στις 26 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση των κ. Γκρούτση και Σαραϊδάρη στις 5/9 ανέφερε: «Αποφασίσαμε τον ορισμό του κ. Κύρου Βασάρα στη θέση του επιδιαιτητή μέχρι και την 1/10/2016, ημέρα ανάδειξης της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής κατά της αρχαιρεσίες της ΕΠΟ, η οποία στη συνέχεια θα επιβεβαιώσει τη σύνθεση της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών ή θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή της εφόσον αποφασίσει σχετικά».

Το νέο πρόσωπο

Πλέον, μέχρι την επόμενη Τετάρτη 12/10, οπότε θα γίνουν οι ορισμοί των διαιτητών της έβδομης αγωνιστικής του πρωταθλήματος θα πρέπει οι κ. Σαραϊδάρης και Γκρούτσης να συμφωνήσουν στο όνομα του «επιδιαιτητή» προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει η εν λόγω επιτροπή, η οποία συστήθηκε στο όνομα του «ισπανικού μοντέλου», αλλά ακόμα και σήμερα λειτουργεί οιονεί αυθαίρετα, αφού η ύπαρξη και η λειτουργία της δεν προβλέπονται στον κανονισμό διαιτησίας ούτε σε κάποιον άλλο κανονισμό της ΕΠΟ.

Η επιλογή ενός νέου προσώπου για τη θέση του επιδιαιτητή έχει δύο δυσκολίες. Η πρώτη είναι ότι θα πρόκειται για πρόσωπο με σύντομη «ημερομηνία λήξης», αφού η παρουσία του στη θέση του «επιδιαιτητή» θα διασφαλίζεται μόνο για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές.

Οι εκλογές της ΕΠΟ που θα γίνουν στις 26/10, όποιο αποτέλεσμα κι αν έχουν, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε αλλαγές προσώπων και όχι μόνο.

Η δεύτερη δυσκολία έχει να κάνει στην επιλογή προσώπων. Οπως φάνηκε πριν από την επιλογή Βασάρα, οι κ. Σαραϊδάρης και Γκρούτσης δεν είχαν κοινές επιλογές.

Ο Σαραϊδάρης φερόταν να επιθυμεί πρόσωπα όπως ο Βασάρας ή ο Μπίκας, ενώ ο Γκρούτσης ήθελε να οριστεί κάποιος από τον πίνακα παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας, χωρίς να βάζει τόσο ψηλά τον πήχυ ως προς τα προσόντα.

Το ποδόσφαιρο, έπειτα από μια νηνεμία τριών εβδομάδων, εισέρχεται σε νέα κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή