Μαραθώνιος με σκάφη και εντυπωσιακό θέαμα

Μαραθώνιος με σκάφη και εντυπωσιακό θέαμα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα σκάφος που έχουν κερδίσει παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα αγωνιστούν στον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο οι Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης. Οσοι βρεθούν στις 15 Οκτωβρίου, στην… πρωτεύουσα της ελληνικής ιστιοπλοΐας, το Μικρολίμανο, θα δουν το τορνέιντο, το οποίο οι άνθρωποι του χώρου αποκαλούν και «φόρμουλα της θάλασσας». Πρόκειται για σκάφος, τύπου καταμαράν, που αναπτύσσει εντυπωσιακή ταχύτητα.

Ο Κώστας Τριγκώνης και ο Ιορδάνης Πασχαλίδης έχουν εκπροσωπήσει δεκάδες φορές τη χώρα μας στο εξωτερικό ενώ στις συλλογές τους υπάρχουν χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια από πολλές διοργανώσεις. «Θα είναι μία διοργάνωση με εντυπωσιακό θέαμα. Η Ελλάδα είναι… θάλασσα. Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να βγουν στη θάλασσα όλες οι κατηγορίες και όλοι οι ιστιοπλόοι μαζί. Ο αγώνας θα δώσει τη δυνατότητα να βρεθούμε στη θάλασσα παλαιοί συναθλητές και αντίπαλοι αλλά και η γενιά που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις του μέλλοντος. Καλώ τους φίλους του αθλητισμού να βρεθούν στις 15 Οκτωβρίου στο Μικρολίμανο και τους υπόσχομαι ότι το θέαμα θα τους αποζημιώσει», δήλωσε ο Κώστας Τριγκώνης.

Ο πρωταθλητής των 470 και των Tornado έχει πάρει μέρος σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συλλογή του, μεταξύ άλλων, υπάρχουν 10 μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα (7-2-1) και εννέα από ευρωπαϊκά (6-2-1). Στα 470 αγωνιζόταν με τον Ανδρέα Κοσματόπουλο και στο Τορνέιντο με τον Ιορδάνη Πασχαλίδη.

Στη διοργάνωση, όμως, θα πάρει μέρος και η νέα γενιά, η οποία θα βρεθεί απέναντι σε αθλητές που έχει για ίνδαλματα. Ο Βαγγέλης Χειμώνας, ένας αθλητής με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στην κατηγορία Λέιζερ, θα πάρει μέρος στη διοργάνωση αλλά ως προπονητής. Στην ομάδα του Ναυτικού Ομίλου της Βουλιαγμένης προπονεί παιδιά που, ήδη, έχουν δείξει τις ικανότητές τους σε μεγάλες διοργανώσεις. «Θα πάρουμε μέρος σε όλες τις κατηγορίες των Λέιζερ Ράντιαλ. Ανάμεσα στους άλλους αθλητές που θα αγωνιστούν ξεχωρίζουν οι Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στα Λέιζερ 4,7, ο Κωνσταντίνος Χουσιάδας, 5ος στην Ευρώπη και πρωταθλητής Ελλάδος στα Λέιζερ ράντιαλ και ο Παντελής Κυπρόγλου, 9ος στον κόσμο, στην ίδια κατηγορία. Οι αθλητές ανυπομονούν να αγωνιστούν στη διοργάνωση που θα συνδυάσει το αγωνιστικό μέρος με τη χαρά που δίνει η ιστιοπλοΐα», δήλωσε ο διακεκριμένος αθλητής και προπονητής.  

Η διοργάνωση διεξάγεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing Marathon».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή