Δύο νέες προσφυγές στην ΕΠΟ

Δύο νέες προσφυγές στην ΕΠΟ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο προσφυγές, ενόψει των προγραμματισμένων για τις 26 Οκτωβρίου εκλογών της ΕΠΟ, που εφόσον γίνουν δεκτές ενδέχεται να αλλάξουν άρδην το τοπίο, κατατέθηκαν χθες στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ομοσπονδίας και θα συζητηθούν την ερχόμενη Τρίτη. Η πρώτη προσφυγή, που όπως αναμενόταν έγινε από την επονομαζόμενη «αντιπολίτευση», ζητεί τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ μέχρι την τέλεση των εκλογών, με το αιτιολογικό ότι η θητεία της τωρινής διοίκησης έληξε χθες, οπότε συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την εκλογή της που έγινε στις 6.10.2012.

Για την προσωρινή διοίκηση η «αντιπολίτευση» προτείνει 16 προέδρους ενώσεων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Ευ. Γραμμένου για τη θέση του προέδρου της ομοσπονδίας και πέντε πρόσωπα προερχόμενα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα προτείνονται οι κ. Γραμμένος (ΕΠΣ Μακεδονίας), Δημητρίου (ΕΠΣ Αθηνών), Γρηγορίου (ΕΠΣ Λάρισας), Παπαχρήστος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Βακάλης (ΕΠΣ Σάμου), Αντωνίου (ΕΠΣ Πέλλας), Βρακάς (ΕΠΣ Ηπείρου), Χατζησαρόγλου (ΕΠΣ Δράμας), Λασκαράκης (ΕΠΣ Θεσσαλίας), Πανίδης (ΕΠΣ Ξάνθης), Διακοφώτης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), ΕΠΣ Κιουπτσίδης (ΕΠΣ Γρεβενών), Τρομπούκης (ΕΠΣ Αρτας), Γιαρένης (ΕΠΣ Αν. Αττικής), Φρέρης (ΕΠΣ Κυκλάδων) και Ψαρόπουλος (ΕΠΣ Λέσβου). Από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο προτείνονται οι κ. Ασλανίδης (ΠΑΕ ΑΕΚ), Μ. Γκαγκάτσης (ΠΑΕ ΠΑΟΚ), Μαυροκουκουλάκης (προτεινόμενος από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός), Μπελεβώνης (ΠΑΕ Παναιτωλικός), Χατζηιωάννου (ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας).

Η δεύτερη προσφυγή έγινε από τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Β. Μητρόπουλο, με την ιδιότητα του μέλους του σωματείου Αιγάλεω. Ο κ. Μητρόπουλος ζητεί τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ, «τουλάχιστον για πέντε μήνες», επικαλούμενος το ίδιο επιχείρημα με αυτό της αντιπολίτευσης. Επίσης ζητεί την ακύρωση των εκλογών της ΕΠΟ, επειδή με βάση τον «νόμο Κοντονή» που ψηφίστηκε το 2015, το καταστατικό της ΕΠΟ θα έπρεπε να έχει εναρμονιστεί με την αθλητική νομοθεσία, η οποία από το 2004 προβλέπει ότι οι εκλογές στην ΕΠΟ πρέπει να γίνουν με έναν εκλέκτορα ανά δέκα ερασιτεχνικά σωματεία και όχι με τρεις εκλέκτορες από κάθε ένωση όπως προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ. Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ, διότι μέχρι το 2015 προβλεπόταν ρητά ότι η ΕΠΟ μπορούσε να έχει καταστατικό διαφορετικό από την αθλητική νομοθεσία.

Τα προτεινόμενα πρόσωπα από τον κ. Μητρόπουλο για προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ είναι και παλαιοί ποδοσφαιριστές.

Από την ΕΠΟ έλεγαν ότι από τη στιγμή που έχουν προκηρυχθεί εκλογές και το διάστημα που υπολείπεται έως την τέλεσή τους είναι μικρό, δεν συντρέχουν λόγοι για διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή