Νίκη με παρατράγουδα για Ισπανία

Νίκη με παρατράγουδα για Ισπανία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πύρρειος» απεδείχθη η νίκη της Ισπανίας στην Αλβανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου προχθές το βράδυ, καθώς μπορεί να πήρε το ματς με 2-0, αλλά χάνει βραχυπρόθεσμα τον έναν της κεντρικό αμυντικό και… μακροπρόθεσμα τον άλλον.

Οι «Φούριας Ρόχας» επικράτησαν με γκολ των Ντιέγκο Κόστα και Νολίτο, αλλά ο Σέρχιο Ράμος τραυματίστηκε και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης έως έξι εβδομάδες, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο. Ακόμη χειρότερα, ξέσπασε νέα κόντρα μεταξύ Καστιγιάνων και Καταλανών με αφορμή τον παρτενέρ του Ράμος στο κέντρο της ισπανικής άμυνας, τον Τζέραρντ Πικέ. Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα φρόντισε να κόψει πιο κοντά τα μανίκια του ώστε να αφαιρεθούν οι κίτρινες και κόκκινες γραμμές στο τελείωμα κάθε μανικιού, που αντιστοιχούν στα εθνικά χρώματα της Ισπανίας. Ο φανατικός υπέρμαχος της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας, αφού είπε ότι τον… στένευαν τα μανίκια, δήλωσε ότι έχει βαρεθεί το γιουχάρισμα πολλών Ισπανών οπαδών και ότι θα αποχωρήσει από την εθνική με το τέλος του Μουντιάλ του 2018.

Λαμπάδα στον Τσίρο Ιμόμπιλε πρέπει να ανάψει ο 68χρονος προπονητής της «Σκουάντρα Ατζούρα», Τζαμπιέρο Βεντούρα, αφού χάρη στα δύο τέρματά του η Ιταλία ανέτρεψε το εις βάρος της 2-1 στα Σκόπια, νικώντας 3-2. Ετσι ο κ. Βεντούρα και η ομάδα του δεν πλήρωσαν το νεκρό διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου στο οποίο οι Σκοπιανοί σκόραραν δύο φορές απειλώντας την Ιταλία με ήττα-σοκ.

Οι Πολωνοί νίκησαν με 3-2 τη Δανία χάρη σε χατ τρικ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του Αρκάντιους Μιλίκ θα αφήσει έως και έξι μήνες εκτός τον επιθετικό της Νάπολι. Στην Πολωνία έγινε κι άλλο ματς, με την Ουκρανία να νικά 3-0 το Κοσσυφοπέδιο. Η Ουκρανία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο και έτσι αρνήθηκε να φιλοξενήσει την αναμέτρηση στο έδαφός της.

Εύκολες ήταν οι νίκες της Γερμανίας επί της Τσεχίας (3-0) με δύο γκολ του Τόμας Μίλερ και της Αγγλίας επί της Μάλτας (2-0) στον πρώτο αγώνα του υπηρεσιακού προπονητή Γκάρεθ Σαουθγκέιτ στον αγγλικό πάγκο.

Σπουδαίο αποτέλεσμα απέσπασε η Γεωργία στο Κάρντιφ, αφού με γκολ του Τόρνικε Οκριασβίλι απάντησε στο προβάδισμα των Ουαλλών με τον Γκάρεθ Μπέιλ (1-1). Εκπληξη και η νίκη με 1-0 του Αζερμπαϊτζάν επί της Νορβηγίας, ενώ ο Αλφρεντ Φινμπόγκασον πέτυχε υπέροχο γκολ στη νέα νίκη της Ισλανδίας (2-0 την Τουρκία). Τέλος, με ήρωα τον Ντούσαν Τάντιτς της Σαουθάμπτον, που έφτιαξε τα δύο πρώτα γκολ και σκόραρε το νικητήριο, η Σερβία έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της Αυστρίας στο Βελιγράδι με σκορ 3-2.

Από τους αποψινούς αγώνες λείπει το μεγάλο παιχνίδι, με πιο ελκυστικές τις μάχες της Σλοβενίας με την Αγγλία και της Γερμανίας με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή