Επιστροφή στις προπονήσεις για Πετρούνια, Μάρα και Μιλλούση

Επιστροφή στις προπονήσεις για Πετρούνια, Μάρα και Μιλλούση

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεπορτάζ: ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ, Φωτογραφίες: ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ

Το… πρώτο κουδούνι του νέου ολυμπιακού κύκλου «χτύπησε» για την εθνική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής. Οι πρωταθλητές μας επέστρεψαν στις προπονήσεις, στο γυμναστήριο του Αγίου Κοσμά, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις υποχρεώσεις της καινούριας αγωνιστικής χρονιάς αλλά και για να αρχίσουν να δουλεύουν τα προγράμματά τους με απώτερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2020). Για το 2017, οι βασικές υποχρεώσεις των αθλητών και των αθλητριών μας θα είναι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι Μεσογειακοί Αγώνες και τα παγκόσμια. 

Η πρώτη ημέρα για τους αθλητές της ολυμπιακής ομάδας του Ρίο ντε Τζανέιρο κύλησε χωρίς ιδιαίτερη προπόνηση διότι πρέπει να αφήσουν τα σώματά τους να επανέλθουν σιγά σιγά.

Επιστροφή στις προπονήσεις για Πετρούνια, Μάρα και Μιλλούση-1

«Νιώθω σα να μην έχω κάνει ποτέ γυμναστική», μας είπε χαμογελώντας ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μονόζυγου Βλάσης Μάρας ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, αφού έβγαλε τις απαραίτητες «σέλφι» της επιστροφής, περιορίστηκε σε διατάσεις. 

«Θέλω πολύ να αρχίσω να δουλεύω το νέο μου πρόγραμμα στους κρίκους», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε το «χρυσό» παιδί της γυμναστικής στον εθνικό προπονητή της γυμναστικής Δημήτρη Ράφτη, ο οποίος, όμως, περιμένει τις αλλαγές που θα γίνουν στον κώδικα βαθμολογίας ώστε να σχεδιάσει, μαζί με τους αθλητές του, τα νέα προγράμματα των επιτυχιών. Εκτός από τους κατόχους μεταλλίων, η ελληνική ενόργανη διαθέτει και πολλά νέα παιδιά πανέτοιμα να αφήσουν το δικό τους στίγμα στο διεθνές στερέωμα.

Επιστροφή στις προπονήσεις για Πετρούνια, Μάρα και Μιλλούση-2

Σε προπονητικούς ρυθμούς έχει επιστρέψει και ο Λευτέρης Κοσμίδης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του εδάφους δείχνει ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει, με αξιώσεις, στους αγωνιστικούς χώρους.

Η Βασιλική Μιλλούση, όταν μπήκε στο γυμναστήριο του Αγιου Κοσμά, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να μιλήσει με τις προπονήτριες και τις συναθλήτριές της. Δέχτηκε με χαμόγελο τα συγχαρητήρια για την προσπάθειά της στη Βραζιλία και ενδιαφέρθηκε να μάθει για την πρόοδο των μικρών κοριτσιών της ομάδας.

Η νέα ολυμπιακή χρονιά θα φέρει πολλές αλλαγές στην ενόργανη γυμναστική. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τον κώδικα της βαθμολογίας θα αλλάξει και ο τρόπος των προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή