Ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο

Ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απόφαση που προκάλεσε «σεισμό» και αλλάζει άρδην το τοπίο στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει, προχώρησε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ομοσπονδίας, κάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πλειοψηφία δεκτή την προσφυγή του Β. Μητρόπουλου, με την οποία ζητούσε την ακύρωση των προγραμματισμένων για τις 26 Οκτωβρίου εκλογών της ΕΠΟ και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Ο κ. Μητρόπουλος στην προσφυγή του υποστήριζε ότι οι εκλογές είναι παράνομες επειδή δεν θα γίνουν βάσει των προβλέψεων του νόμου, ως θα έπρεπε, αλλά βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ.

Η απόφαση φέρεται να βγήκε κατά πλειοψηφία 5-2. Σύμφωνα με την ανεπίσημη πληροφόρηση που υπήρχε έως χθες το βράδυ, υπέρ της προσφυγής του κ. Μητρόπουλου τάχθηκαν οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι δύο προτεινόμενοι από την ΕΠΟ δικηγόροι, ενώ αντιθέτως υπέρ της απόρριψης της προσφυγής φέρονται να τάχθηκαν οι δύο δικηγόροι – διαιτητές, που πρότεινε ο Β. Μητρόπουλος.

Με βάση αυτήν την απόφαση:

α) Ακυρώνονται οι προγραμματισμένες για τις 26 Οκτωβρίου εκλογές της ΕΠΟ.

β) Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για μεθαύριο Γ.Σ. της ΕΠΟ με θέμα την εκλογή της εκλογικής επιτροπής.

γ) Διορίζεται προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ για δύο μήνες.

δ) Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Ε.Ε. θα γίνουν με βάση τις διατάξεις του αθλητικού νόμου, που σημαίνει ότι ανά δέκα ερασιτεχνικά σωματεία θα προκύπτει ένας εκλέκτορας.

ε) Ορίζονται 21 μέλη ως προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, τα οποία κατά κύριο λόγο είναι από τα πρόσωπα που υπέδειξε ο Β. Μητρόπουλος, ενώ τα υπόλοιπα είναι μέλη της Ε.Ε. τόσο από την πλευρά της συμπολίτευσης όσο και από αυτή της αντιπολίτευσης.

Από τα 21 μέλη θα εκλεγεί πρόεδρος, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τη λίστα απουσιάζει το όνομα του Βίκτωρα Μητρόπουλου.

Τα 21 πρόσωπα που αποτελούν την προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ είναι:

Γιώργος Στράτος (πρόεδρος Super League), Στέλιος Σφακιανάκης (πρόεδρος Football League), Τάκης Αγραφιώτης (αντιπρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιώργος Σκαρτάδος (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ), Γιώργος Κασιμάτης (πρώην αντιπρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ), Μίμης Δομάζος (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναθηναϊκού), Αριστείδης Καμάρας (δικηγόρος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναθηναϊκού), Νίκος Μαχλάς (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Γιάννης Βαλαώρας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ΑΕΛ), Φάνης Τουντζιάρης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ηρακλή), Βασίλης Παναγιωτάκης (πρώην αντιπρόεδρος ΠΑΕ Αρης), Μάνος Γαβριηλίδης (πρόεδρος ΕΠΣ Θράκη), Γιάννης Παππάς (πρόεδρος ΕΠΣ Θεσπρωτίας), Χρήστος Καραβασίλης (πρόεδρος ΕΠΣ Εβρου), Μιχάλης Τζανόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Αντώνης Παπαπετρίδης (πρώην πρόεδρος ΕΠΣ Πιερίας), Νίκος Βακάλης (πρόεδρος ΕΠΣ Σάμου), Παναγιώτης Δημητρίου (πρόεδρος ΕΠΣ Αθηνών), Γιώργος Βούρβαχης (πρόεδρος ΕΠΣ Χανίων), Γιώργος Σταράκης (πρόεδρος ΕΠΣ Ρεθύμνου) και Κώστας Γκίτσιος (πρώην πρόεδρος ΕΠΣ Καστοριάς).

Η επόμενη ημέρα αναμένεται με ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση από τη FIFA, που έχει ήδη ενημερωθεί για τις εξελίξεις, ενώ ο Β. Μητρόπουλος που έμεινε εκτός διοίκησης ίσως επιχειρήσει να «οδηγήσει» το Διαιτητικό Δικαστήριο στον διορισμό του. Σε επίπεδο ΠΑΕ υπήρξαν μεμονωμένες σκέψεις ακόμα και για αναβολή του πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή