Ολοι στους δρόμους για τον Μαραθώνιο

Ολοι στους δρόμους για τον Μαραθώνιο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να βγάλουν, για πρώτη φορά, 50.000 δρομείς στους δρόμους της πρωτεύουσας είναι η φετινή πρόκληση για τους διοργανωτές του «34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου» (13 Νοεμβρίου). Και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα το πετύχουν, διότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 48.000. Ενα άλλο ρεκόρ που ενδέχεται να καταρρίψουν είναι η προσέλευση κόσμου στο Καλλιμάρμαρο, καθώς εκεί θα βρεθεί και η Ολυμπιακή Ομάδα.

Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 120 ετών από τον πρώτο αγώνα μαραθωνίου δρόμου. «Στόχος μας είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας να αποτελέσει, στο μέλλον, το σημαντικότερο δρομικό γεγονός στον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Αθήνας. «Κάθε χρονιά βάζουμε τον πήχυ ακόμα πιο ψηλά και τον ξεπερνάμε. Εχουμε 48.000 συμμετοχές και θα ξεπεράσουμε τις 50.000. Υπάρχουν ξένοι δρομείς από συνολικά 100 χώρες», τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της διοργάνωσης θα είναι η είσοδος της Ολυμπιακής Ομάδας του Ρίο στο Καλλιμάρμαρο. Οι αθλητές θα μπουν στο ιστορικό στάδιο ελάχιστα λεπτά πριν από την άφιξη του πρώτου μαραθωνοδρόμου. «Φέτος θα έχουμε τη χαρά να τιμήσουμε τους αθλητές μας που πριν από δύο μήνες μας έκαναν υπερήφανους. Αυτό θα γίνει με μια συμβολική παρέλαση της Ολυμπιακής Ομάδας. Με τον τρόπο αυτό ο λαός της Αθήνας, οι φίλαθλοι, οι αθλητές και οι οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να τους τιμήσουν με το χειροκρότημά τους. Χαίρομαι που ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμβάλλουμε στην καλύτερη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Τα ευχάριστα ήρθαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα διατεθούν για τη βελτίωση των σταδίων 3.000.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή