Σηκώνει άγκυρες και πανιά ο ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος

Σηκώνει άγκυρες και πανιά ο ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πανιά από 16 ολυμπιακές και μη κατηγορίες θα γεμίσει η περιοχή του Μικρολίμανου στις 15 Οκτωβρίου. Περισσότερα από 150 σκάφη και 300 ιστιοπλόοι θα πάρουν μέρος σε μια διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός για να προβάλει την ελληνική ιστιοπλοΐα εντός και εκτός συνόρων. Πρόκειται για τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο. Θα διοργανωθεί από τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την ομάδα «Sailing Marathon».

«Ολες οι γενιές της ελληνικής ιστιοπλοΐας θα βρεθούν σε μία κοινή εκκίνηση. Θα “τρέξουν” 12 ναυτικά μίλια, μία απόσταση πολύ μεγάλη για τις περισσότερες κατηγορίες. Το θέαμα θα είναι εντυπωσιακό. Για πρώτη φορά θα αγωνιστούν στη χώρα μας τόσοι ολυμπιονίκες και πρωταθλητές μας σε έναν αγώνα», μας είπε ο Μάκης Ωρολογάς, προπονητής των Μάντη – Καγιαλή.

Τη διοργάνωση στηρίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώ κάποια μέλη του θα δοκιμάσουν τις δυνατότητές του και σε σκάφος. «Εχω κάνει ιστιοπλοΐα και την λατρεύω. Θα αγωνιστούν όμως και η Τόνια Μωραϊτάκη, ο Δημήτρης Μούγιος και η Βούλα Ζυγούρη. Πρόκειται για μία εκπληκτική ιδέα και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει θεσμός», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΣΕΟ, Βούλα Κοζομπόλη.

Ενθουσιασμένος από την ιδέα του αγώνα δήλωσε και ο χάλκινος ολυμπιονίκης του Ρίο, ο Τάκης Μάντης: «Θα είναι μία γιορτή της ιστιοπλοΐας. Θα “τρέξουν” δεκάδες Ελληνες ιστιοπλόοι σε έναν αγώνα ο οποίος πρέπει να γίνει θεσμός. Καλώ τους φίλους του αθλήματος να έρθουν να τον παρακολουθήσουν. Η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό μέρος για το άθλημα. Ανυπομονώ να βρεθούμε στη γραμμή εκκίνησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή