Μεγάλα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ

Μεγάλα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με τη διεξαγωγή της τρίτης αγωνιστικής και οι σύλλογοι καλούνται να είναι στην απόλυτη δυνατή φόρμα, μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Για τους προπονητές η προετοιμασία είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής απουσιάζουν από τις προπονήσεις των ομάδων τους λόγω διεθνών υποχρεώσεων και ο ρυθμός χάνεται.

Από τις αναμετρήσεις ξεχωρίζει αναμφίβολα μια ακόμη επιστροφή του Πεπ Γκουαρδιόλα στο μέρος που δοξάστηκε τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο κυρίως ως προπονητής. Την ερχόμενη Τετάρτη στο επιβλητικό «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης, η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι που προέρχεται από την απώλεια βαθμών σε Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα. Η Σέλτικ απεδείχθη δύσκολος αντίπαλος, ενώ η Τότεναμ σταμάτησε το σερί των «πολιτών» στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Μπαρτσελόνα από την άλλη πλευρά, προσπαθεί μάταια να προσαρμόσει το παιχνίδι της χωρίς τον Λιονέλ Μέσι. Μπορεί να κέρδισε την Γκλάντμπαχ με ανατροπή στη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το γεγονός πως αμφότερα τα γκολ προήλθαν από στημένες φάσεις καταδεικνύει και τη δυσκολία δημιουργίας φάσεων που υπάρχει για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Για τη Μάντσεστερ Σίτι ο αγώνας λέει πολλά, καθώς φέτος υπάρχει η πεποίθηση πως μπορεί να προχωρήσει μακριά. Το γεγονός πως Μπαρτσελόνα και Σίτι κοντράρονται σε συνεχόμενα παιχνίδια, δίνει τη δυνατότητα σε Σέλτικ και Γκλάντμπαχ να παίξουν μεταξύ τους όσες πιθανότητες τους αναλογούν για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πιο άτυχη ενόψει της συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αναμφίβολα η Νάπολι που είδε τον Αρκάντιους Μίλικ να τραυματίζεται σε αγώνα με την εθνική Πολωνίας και θα λείψει για τους επόμενους τέσσερις μήνες από τις υποχρεώσεις των «παρτενοπέι». Η Νάπολι βάσιζε όλη της την επιθετική λειτουργία στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Οι δευτεραθλητές Ιταλίας την Τετάρτη υποδέχονται στο Σαν Πάολο την Μπεσίκτας και θέλουν να κάνουν το 3×3 παίρνοντας σημαντικότατο προβάδισμα για την πρώτη θέση. Θα μπορέσει ο Μαουρίσιο Σάρι να βρει τα γκολ που θα χάσει από τον Μίλικ;

Η Τότεναμ κατάφερε να δραπετεύσει την προηγούμενη αγωνιστική με μια σπουδαία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, «σβήνοντας» την ήττα από τη Μονακό στην πρεμιέρα και στην τρίτη αγωνιστική παίζει και πάλι εκτός έδρας με τη Λεβερκούζεν (18/10). Τα σπιρούνια, χωρίς τον βασικό τους επιθετικό Χάρι Κέιν, εκπέμπουν ποδοσφαιρική υγεία και οδεύουν από το καλό στο καλύτερο. Ο Κορεάτης Σον σηκώνει το επιθετικό βάρος και προς το παρόν τα πάει περίφημα.

Τέλος την Τετάρτη στο Μόναχο, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Αϊντχόφεν. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επιδιώκει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, καθώς προέρχεται από μια δυάδα αρνητικών αποτελεσμάτων με Ατλέτικο Μαδρίτης και Κολωνία. Σε κάθε περίπτωση, οι «Βαυαροί» καλούνται να βγάλουν τον χαρακτήρα τους, διεκδικώντας μέχρι τέλους την πρώτη θέση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή