Οι επόμενες κινήσεις FIFA και UEFA για την Ελλάδα

Οι επόμενες κινήσεις FIFA και UEFA για την Ελλάδα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη ημέρα, έπειτα από την αναμενόμενη παρέμβαση της FIFA και την απόφασή της να διορίσει στην ΕΠΟ «επιτροπή εξομάλυνσης», που θα αναλάβει τη διοίκηση της ομοσπονδίας και θα την οδηγήσει σε εκλογές το αργότερο έως τις 31/5/2017, βρίσκει τα ενδιαφερόμενα μέρη σε στάση αναμονής.

Ο επικεφαλής της μεικτής επιτροπής FIFA-UEFA, που θα διορίσει την «επιτροπή εξομάλυνσης», Κ. Κουτσοκούμνης αναμένεται στην Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», προσανατολίζεται σε ολιγομελές σχήμα που δεν θα ξεπερνά τα δέκα άτομα. Επίσης στις επιλογές του δεν θα βρίσκονται πρόσωπα που συνδέονται άμεσα με τις μεγάλες ΠΑΕ, ούτε, επίσης, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ενώσεων.

Το πρώτο θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η «επιτροπή εξομάλυνσης» θα είναι η επικαιροποίηση του «κανονισμού διαιτησίας» και στη συνέχεια το θέμα της εναρμόνισης της αθλητικής νομοθεσίας με το καταστατικό της ΕΠΟ, όπου αυτό απαιτείται. Οπως ανέφερε το σχετικό έγγραφο της FIFA «οι αποφάσεις της “επιτροπής εξομάλυνσης” θα είναι τελικές και δεσμευτικές», ενώ μέχρι η επιτροπή να στελεχωθεί, η διοίκηση θα ασκείται από την Εκτελεστική Επιτροπή που υπήρχε πριν από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, το οποίο με απόφασή του την περασμένη Τρίτη ακύρωσε τις εκλογές, διόρισε προσωρινή διοίκηση στην ομοσπονδία και διέταξε οι εκλογές να γίνουν εντός δύο μηνών βάσει των προβλεπόμενων στον αθλητικό νόμο».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αν το νέο μοντέλο διοίκησης που επέβαλε η FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι πρωτοβουλίες που θα πάρει εμποδιστούν στην εφαρμογή τους, θα επιστρέψει ο «μπαμπούλας» του «Grexit».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή