Γιουρόπα Λιγκ: Ανετα ο Ολυμπιακός, πρώτος βαθμός για ΠΑΟ

Γιουρόπα Λιγκ: Ανετα ο Ολυμπιακός, πρώτος βαθμός για ΠΑΟ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πετυχαίνοντας τρία γκολ σε εννέα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός, επικράτησε της Αστάνα με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Πέμπτης, φτάνοντας τις δύο νίκες στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν τρεις φορές στο διάστημα 25’ – 36’ (Φιγκιέιρας, Ελγουνούσι, Σεμπά), ενώ ο τελευταίος έκανε και το 4-1 στο 65ο λεπτό, καθώς είχε μεσολαβήσει η μείωση του σκορ από τον Καμπανάγκα. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κάνιας στο 58’

Ισοπαλία με παράπονα ο Παναθηναϊκός

Τον πρώτο του βαθμό στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πήρε νωρίτερα ο Παναθηναϊκός, που αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Σταντάρ Λιέγης εκτός έδρας, με σκορ 2-2

Το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 2-0 δέκα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ωστόσο το ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε εις βάρος του στο 45’, αλλά και η πίεση των γηπεδούχων στην επανάληψη, του στέρησαν την ευκαιρία να φτάσει στην παρθενική του νίκη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ήταν ο Βίκτορ Ιμπάρμπο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ των «πρασίνων». Ο Κολομβιανός άνοιξε το σκορ στο 12’ με εξαιρετικό αριστερό σουτ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 38’, έπειτα από συνεργασία με τον Σεμπάστιαν Λέτο. Οι Βέλγοι μείωσαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πέναλτι του Εντμίλσον, σε μια απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο «πράσινο» στρατόπεδο, ενώ οδήγησε και στην αποβολή του Στραματσόνι από τον πάγκο του «τριφυλλιού», λόγω έντονων διαμαρτυριών προς τον ρέφερι της αναμέτρησης.

Στην επανάληψη, με τον Ιταλό τεχνικό να παρακολουθεί το παιχνίδι από την εξέδρα και τη Σταντάρ να αυξάνει την πίεσή της, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ και είδε τον Μπελφοντίλ να διαμορφώνει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης μόλις τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Hττα για ΠΑΟΚ

Τέλος, σε κακό βράδυ βρέθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Καραμπάγκ.

Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος, η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν κυριάρχησε στην επανάληψη, ανοίγοντας το σκορ στο 56΄με τον Ντάνι Κιντάνα και φτάνοντας στο τελικό 2-0 με τον Αμιργκουλίεφ, τρία λεπτά πριν το φινάλε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή