Ισοπαλία-εφεύρεση για ΠΑΟ στη Λιέγη

Ισοπαλία-εφεύρεση για ΠΑΟ στη Λιέγη

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χρυσό» διπλό μέσα απ’ τα χέρια του έχασε ο Παναθηναϊκός ή, για την ακρίβεια, του το άρπαξαν ο Πολωνός διαιτητής Στεφάνσκι και η κακοδαιμονία του τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη! Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 2 – 0 στη Λιέγη με δύο υπέροχα γκολ του Ιμπάρμπο, ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι, αλλά ένα πέναλτι-εφεύρεση στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και ένα φάουλ του Μπελφοντίλ, που πέρασε την μπάλα από την τρύπα της βελόνας στο 82΄, του στέρησαν μια νίκη που θα τον έβαζε πολύ δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Το τελικό 2 – 2 με τη Σταντάρ δίνει στον Παναθηναϊκό ελπίδες, καθώς με το ίδιο σκορ τελείωσε και ο αγώνας της Θέλτα Βίγκο με τον Αγιαξ, αλλά σαφέστατα θα ήταν πολύ περισσότερες εάν έπαιρνε μια νίκη που την άξιζε απόλυτα, όπως και στον αγώνα με τη Θέλτα στην Ισπανία.

Η απώλεια του Μπεργκ, λόγω υψηλού πυρετού, έφερε τον Λέτο στην ενδεκάδα κι από τα πόδια του Αργεντινού φορ έφυγαν οι πάσες που έχρισαν σκόρερ τον Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανός άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό σουτ στο 12΄ από τη γωνία της περιοχής και στο 36΄, παίζοντας το ένα – δύο με τον Λέτο, έκανε το 2 – 0 με ένα εξίσου όμορφο πλασέ πάνω στην κίνηση. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και η βραχυκυκλωμένη Σταντάρ δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι σε μια ομάδα με άψογη αμυντική λειτουργία, καλή κυκλοφορία της μπάλας και επικίνδυνες αντεπιθέσεις, με πολλούς παίκτες να ακολουθούν τη φάση.

Οι Βέλγοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με ένα πέναλτι-φάντασμα σε βουτιά του Ορλάντο Σα ανάμεσα σε Κουτρουμπή και Σάμπα. Ο διαιτητής ενώ του έκανε νόημα να σηκωθεί, με υπόδειξη του βοηθού περιοχής έδειξε πέναλτι και απέβαλε στο τέλος του ημιχρόνου τον Στραματσόνι λόγω της έντονης διαμαρτυρίας του. Ο Τζούνιορ ευστόχησε και έβαλε ξανά τη Σταντάρ στο παιχνίδι, η οποία εμφανίστηκε καλύτερη στο β΄ ημίχρονο, χωρίς, όμως, να είναι απειλητική, με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία του Ορλάντο Σα στο 66΄. Οι «πράσινοι» παρότι έχασαν λόγω θλάσης στον δικέφαλο τον Σάμπα στο 46΄, τον Ζέκα στο 78΄ (πιο βαριά η δική του περίπτωση, ενώ έσπασε και δόντι ύστερα από χτύπημα του Εντμίλσον) και είχαν στο τέλος πρόβλημα και με τον Λεντέσμα (τράβηγμα), δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα, έχασαν όμως τη νίκη από ένα φάουλ του Μπελφοντίλ που τρύπησε το τείχος στο 82΄, ενώ είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 9΄ με τον Ιμπάρμπο για το 2 – 3!

ΣΤΑΝΤΑΡ: Ζιλέ, Ντοσεβί (63΄ Εμπενζά), Σολζ, Εντμίλσον, Τρέμπελ, Αντράντε, Φάι, Λαΐφης, Σισέ (72΄ Ενό), Σα, Μπελφοντίλ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Σάμπα (46΄ Ιβανόφ), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα (78΄ Εμποκού), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο (74΄ Λουντ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή