Εναρμονισμένη, αλλά… αργοπορημένη η Ελλάδα

Εναρμονισμένη, αλλά… αργοπορημένη η Ελλάδα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσμή Grexit εμφανίστηκε χθες πάνω απ’ τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) ενημέρωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι απόλυτα εναρμονισμένη με όσα προστάζει ο παγκόσμιος κώδικας αντιντόπινγκ. Η χώρα, όμως, είναι εναρμονισμένη αλλά κάποιοι από το Εθνικό Συμβούλιο Αντιντόπινγκ δεν φρόντισαν να ενημερώσουν την ανώτερη αρχή. Με ανακοίνωση παραδέχονται το λάθος τους αλλά περνούν στην αντεπίθεση και τονίζουν ότι «κάθε προσπάθεια τυχόν πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας και της κακοήθειας».

Ο WADA ανακοίνωσε ότι Ελλάδα, Βραζιλία, Ινδονησία, Αζερμπαϊτζάν και Γουατεμάλα έχουν προθεσμία για εναρμόνιση μέχρι τις 10 Νοεμβρίου διαφορετικά στις 19/11 θα κηρυχθούν «μη συμμορφωμένες». Στην ανακοίνωσή του το ΕΣΚΑΝ αφού ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει, προσθέτει: «Το Δ.Σ. του ΕΣΚΑΝ καθυστέρησε να ενημερώσει σχετικά τον WADA, εξαιτίας διάφορων έκτακτων και απρόσμενων γεγονότων, όπως η επείγουσα ανάγκη σχεδιασμού και επίβλεψης των ελέγχων σε όλους τους αθλητές της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής αποστολής, η πρόσφατη παραίτηση της πρόεδρου κ. Σπηλιοπούλου, η οποία θεσμικά είχε αναλάβει την αρμοδιότητα επικοινωνίας με τον WADA και ο αιφνίδιος θάνατος του μέλους του Δ.Σ. του ΕΣΚΑΝ, Ν. Σιταρά. Η ενημέρωση προς τον WADA ολοκληρώνεται σήμερα (σ.σ. χθες)».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την 1η Απριλίου 2016 είχε δημοσιευθεί στο ΦΕΚ ο Νόμος 4373/2016 για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA. Πέρασαν, όμως, σχεδόν επτά μήνες για να αποφασίσουν να ενημερώσουν και ίσως αυτό να μη γινόταν εάν δεν έβγαζε την ανακοίνωση ο WADA. Με αυτή την εξέλιξη βρέθηκαν σε κίνδυνο ο ελληνικός αθλητισμός και η συμμετοχή σε παγκόσμιες διοργανώσεις, ενώ δημιουργήθηκαν υποψίες ότι στη χώρα μας οι έλεγχοι δεν γίνονται με σωστό τρόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή