Πρόβα τίτλου για Ρόσμπεργκ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Οστιν του Τέξας ο Νίκο Ρόσμπεργκ φιλοδοξεί να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα κατάκτησης του πρωταθλήματος, θέλοντας να διευρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαφορά του από τον Λιούις Χάμιλτον στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Ο Γερμανός πιλότος, προερχόμενος από τη σπουδαία νίκη του στο ιαπωνικό γκραν πρι της Σουζούκα, θα προσπαθήσει να συνεχίσει τις επιτυχημένες πορείες του με την κατάκτηση ενός εκ των κρισιμότερων αγώνων της περιόδου, μόλις τέσσερις στροφές πριν από το οριστικό φινάλε του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή, η διαφορά του από τον Λιούις Χάμιλτον είναι στους 33 βαθμούς και αν μη τι άλλο, τα πάντα είναι στο χέρι του Γερμανού που είναι κοντά στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην καριέρα του.

Ο Ρόσμπεργκ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος στις δηλώσεις του μετά την πρώτη νίκη του στην Ιαπωνία και βεβαίως τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της Μερσέντες στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, τονίζοντας πως «αισθάνθηκα καλά από την πρώτη στιγμή. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για τον τρίτο τίτλο στους κατασκευαστές.

Tώρα πανηγυρίζουμε και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στις κερκίδες, είναι εκπληκτικό να κερδίζεις εδώ», δήλωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ο οποίος ευχαρίστησε τους οπαδούς μιλώντας και στην ιαπωνική γλώσσα.

Ο Λιούις Χάμιλτον, παρά το γεγονός πως τερμάτισε τρίτος και έμεινε αρκετά πίσω στη βαθμολογία, δεν έχασε την αισιοδοξία του και εμφανίστηκε αποφασισμένος να διεκδικήσει όσες πιθανότητες του αναλογούν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Πρώτα απ’ όλα, σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε εδώ σήμερα και συγχαρητήρια στην ομάδα για την επιτυχία. Θα δώσω ό,τι έχω, όπως έκανα και στον αγώνα, και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Υπάρχουν ακόμη ελπίδες και θα παλέψω για τον τίτλο», ανέφερε ο Βρετανός οδηγός.

Ο Χάμιλτον, βεβαίως, δεν φάνηκε να συμμερίζεται ιδιαίτερα τη χαρά της ομάδας του, καθώς απείχε σε μεγάλο βαθμό από τους πανηγυρισμούς του πρωταθλήματος της Μερσέντες.

Στο Οστιν του Τέξας, η Φόρμουλα 1 υποδέχεται τους οδηγούς σε έναν αγώνα κριτήριο τίτλου. Περισσότεροι από 120 χιλιάδες θεατές αναμένεται να συρρεύσουν στην πίστα για να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των οδηγών. Στο περυσινό γκραν πρι ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατέκτησε την Pole Position, κάνοντας τον γρηγορότερο γύρο στα επίσημα δοκιμαστικά. Στον αγώνα, ωστόσο, ο Λιούις Χάμιλτον απεδείχθη πιο αποτελεσματικός κατακτώντας την πρώτη θέση και άφησε πίσω του τον Ρόσμπεργκ στη δεύτερη.

Στην πίστα, κυρίαρχη ιστορικά είναι η Φεράρι και ο Μίκαελ Σουμάχερ που έχει κατακτήσει 5 φορές το αμερικανικό γκραν πρι. Η Φεράρι έχει αντικρίσει συνολικά 9 φορές πρώτη την καρό σημαία.

Η πίστα έχει συνολικό μήκος 5.516 μέτρων και οι οδηγοί θα κάνουν 56 γύρους, διανύοντας συνολικά 308.896 χιλιόμετρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή