Επαιξε με τη φωτιά και κάηκε ο ΠΑΟ

Επαιξε με τη φωτιά και κάηκε ο ΠΑΟ

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδανικός αυτόχειρας ο Παναθηναϊκός, σπατάλησε τεράστιες ευκαιρίες για να κάνει πρόωρη… παρέλαση στη Βέροια και παίζοντας στο τέλος με τη φωτιά, κατάφερε να κάψει άλλους δύο υπερπολύτιμους βαθμούς. Το ωραίο σουτ του Μπαλάφα στο 88΄ βρήκε δίχτυα μόλις στη δεύτερη καλή φάση για τους γηπεδούχους σε όλο το παιχνίδι και σόκαρε τους «πράσινους» που είδαν ένα ματς του 0-5, να γίνεται ξαφνικά 1-1!

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, που λέει ότι η ομάδα που χάνει πολλές και μεγάλες ευκαιρίες για γκολ το δέχεται αυτή στο τέλος, τιμώρησε σκληρά τον Παναθηναϊκό και τον έστειλε στο -4 από τον Ολυμπιακό, όταν δύο αγωνιστικές νωρίτερα οδηγούσε αυτός την κούρσα του πρωταθλήματος, με έναν βαθμό διαφορά! Οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν την απόσταση από τη 2η θέση, κερδίζοντας με 2-1 σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και περιμένουν πολύ πιο άνετοι τη μεθεπόμενη Κυριακή τους «πράσινους» στο Φάληρο, στη «μητέρα όλων των μαχών» του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα και έπαιξε επικίνδυνα με τη φωτιά σε ένα ματς που αν ήταν προσεκτικός στην τελική προσπάθεια, θα το είχε «τελειώσει» από νωρίς με ένα μεγάλο σκορ. Οι «πράσινοι» σκόραραν με ένα υπέροχο γκολ του Μπεργκ στο 13΄ και έχασαν στο α΄ ημίχρονο τουλάχιστον έξι κλασικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, με 11-1 τελικές προσπάθειες και 79-21 κατοχή! Με μια σειρά εντυπωσιακών επεμβάσεων, ο Λόπεθ κράτησε τη Βέροια στο παιχνίδι και της έδωσε το δικαίωμα πρώτα να προειδοποιήσει τους φιλοξενούμενους στο 53΄ όταν ο Κουτρουμπής απέκρουσε με τον ώμο στη γραμμή σουτ του Καπετάνου και μετά να τους τιμωρήσει με το γκολ του Μπαλάφα. Ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε υπερβολικά στο β΄ ημίχρονο, κατέβασε ταχύτητα και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις απουσίες του Ζέκα, του Λεντέσμα και του Σάμπα ή την κούραση. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που ελέγχει ένα παιχνίδι, σπαταλάει τις ευκαιρίες να το «τελειώσει» και δέχεται εν συνεχεία μοιραία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί «μέταλλο» και η ομάδα του Στραματσόνι ακόμα το αναζητεί…

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεθ, Μαλόν, Μαραγκός (58΄ Σισοκό), Κάλι, Ναβαλόφσκι, Μπαλάφας, Αρτσε, Βασιλαντωνόπουλος, Βίτι (90΄ Παπαστεριανός), Χαροντάκης (69΄ Σισίνιο), Καπετάνος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής (80΄ Ρέις), Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο (89΄ Ρινάλντι), Γουακάσο, Βιγιαφάνιες, Λουντ, Χουλτ, Ιμπάρμπο (71΄ Εμποκού), Μπεργκ.

Σε αντίθεση με τους «πράσινους», ο Ολυμπιακός απείλησε λιγότερο απ’ όσο απειλήθηκε από τον ΠΑΟΚ, αλλά βρήκε τον τρόπο να πάρει με ανατροπή το ντέρμπι και να παραμείνει στην κορυφή. Ηταν ένα επεισοδιακό παιχνίδι με πολλές διακοπές λόγω καπνογόνων, χωρίς όμως να κινδυνεύει με τιμωρία το «Γ. Καραϊσκάκης» ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η ποινή που προβλέπεται είναι χρηματικό πρόστιμο… Ο Ολυμπιακός έφτασε πλέον τις 28 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα και αν νικήσει στο επόμενο ντέρμπι θα σπάσει το σχετικό ρεκόρ της ΑΕΚ.

Ο Αρετόπουλος

Η διαιτησία του Αρετόπουλου είναι για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ η βασική αιτία της ήττας. Το υπογράμμισε δημοσίως ο Βλάνταν Ιβιτς στην συνέντευξη Τύπου και μπορεί να μην τοποθετήθηκε η ΠΑΕ επισήμως, αλλά είναι γεγονός ότι και ο Ιβάν Σαββίδης και όλα τα υπόλοιπα στελέχη του Δικέφαλου εκεί στρέφουν τα βέλη τους. Ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, αμέσως μετά τον προχθεσινό αγώνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση της ομάδας του, την οποία και στήριξε εμπράκτως, όπως και τον εκνευρισμό του για τον Αρετόπουλο. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, με μόλις 6 γκολ σε 6 αγώνες πρωταθλήματος, έχασε και πάλι κλασικές ευκαιρίες στο «Γ. Καραϊσκάκης» και βρίσκεται στο -7 από την κορυφή. Ο Δικέφαλος στρέφεται στα επόμενα παιχνίδια με τη Λάρισα στο Κύπελλο και με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, αγώνες στους οποίους θα είναι ανοικτή η θύρα 4, καθώς έπειτα από απόφαση του Σταύρου Κοντονή μειώθηκε η ποινή, όπως είχε αιτηθεί η ΠΑΕ.

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή παραχωρώντας 0-0 στον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, με τον Μοράις νέο προπονητή αντί του Κετσπάγια. Σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ με 4-0 επί της Λάρισας στα Γιάννενα, ενώ η Σκόντα Ξάνθη με το δεύτερο σερί «διπλό» (1-0 στον Πλατανιά) και ο Ατρόμητος με την 3η νίκη (2-1 στο Καυταντζόγλειο επί του Ηρακλή) σε 4 ματς με προπονητή τον Κορακάκη, ξέφυγαν για τα καλά από την κρίση.

«Ανάσα» πήραν στην έδρα τους και ο Λεβαδειακός (2-1 τον Παναιτωλικό) και η Κέρκυρα, νικήτρια με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή