Παραιτήθηκε ο Σφακιανάκης, αρχίζει η Φούτμπολ Λιγκ

Παραιτήθηκε ο Σφακιανάκης, αρχίζει η Φούτμπολ Λιγκ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραίτηση του Στέλιου Σφακιανάκη από την προεδρία της Φούτμπολ Λιγκ (είχε εκλεγεί με 14 ψήφους μόλις τον περασμένο Ιούλιο) άνοιξε τον δρόμο για την έναρξη του πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή, η οποία αποφασίστηκε ομόφωνα, παρότι η ικανή συνθήκη που ήταν η εύρεση τηλεοπτικής στέγης δεν έχει εκπληρωθεί.

Κατά την έναρξη του χθεσινού δ.σ. ο Σφακιανάκης υπέβαλε την παραίτησή του υπό το βάρος της «έλλειψης εμπιστοσύνης» προς το πρόσωπό του από την πλειοψηφία των ΠΑΕ, η οποία βασίστηκε στην αδυναμία να βρει χορηγούς και τηλεοπτική στέγη για ένα πρωτάθλημα που αντιμετωπίζει πρόβλημα αξιοπιστίας.

Μαζί με τον Σφακιανάκη παραιτήθηκε και ο β΄ αντιπρόεδρος Αρης Λυχναράς (Πανελευσινιακός). Κατόπιν έγινε ψηφοφορία για να εκλεγούν δύο νέοι αντιπρόεδροι. Στη θέση του α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο Λ. Λεουτσάκος (Αχαρναϊκός) με 12 ψήφους υπέρ και δύο λευκά. Στη θέση του β΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο Π. Γιαννόπουλος (Πανσερραϊκός) με 14 ψήφους. Η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει μέσω γενικής συνέλευσης.

Απουσίασαν οι ΠΑΕ Καλλονή, Πανθρακικός, Σπάρτη και Αγροτικός Αστέρας.

Επίσης συγκροτήθηκε πενταμελή επιτροπή αποτελούμενη από του κ. Φωτάκη (ΟΦΗ), Νιώπα (Αιγινιακός), Αβραντίνη (Καλλιθέα), Μελά (Χανιά) και Χατζηιωάννου (Αγροτικός Αστέρας), προκειμένου να αρχίσουν επαφές για την εύρεση καναλιού και χορηγών.

Οπως ειπώθηκε η Φούτμπολ Λιγκ θα κινηθεί προς τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ που είναι οριστικοί υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας. Δηλαδή θα χτυπήσει την πόρτα των Ι. Αλαφούζου (ΣΚΑΪ), Ι. Σαββίδη (Dimera) και Ευ. Μαρινάκη (Alter Ego). Eπίσης θα επιδιωχθεί επαφή με τον Δ. Μελισσανίδη με στόχο τη χορηγία από τον ΟΠΑΠ.

Πρόβλημα υπάρχει και με τους υπαλλήλους που παραμένουν απλήρωτοι επί δίμηνο. Προτάθηκε η μισθοδοσία να καταβληθεί από τις ΠΑΕ που μετέχουν στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής έχει ως εξής: Κυριακή 30/10: Απόλλων – Καλλιθέα, Σπάρτη – Πανθρακικός, Παναιγιάλειος – Χανιά, Αχαρναϊκός – Καλλονή. Δευτέρα 1/11: Αιγιανιακός – Λαμία, Πανσερραϊκός – Πανελευσινιακός, Κισσαμικός – ΟΦΗ. Τρίτη 2/11: Αναγέννηση Καρδίτσας – Αρης, Αγροτικός Αστέρας – Τρίκαλα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή