Αρμάνι στον δρόμο του Ολυμπιακού

Αρμάνι στον δρόμο του Ολυμπιακού

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια των πειστικών εμφανίσεων που δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησής του, όπως συνέβη στους δύο προηγούμενους αγώνες στην έδρα του (ΠΑΟ και Εφές), θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι με την Αρμάνι (21.00, Nova2) στο ΣΕΦ για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ενώ ύστερα από 48 ώρες θα παίξει με την Μπασκόνια στη Βιτόρια. Tη σοβαρότητα και τη συγκέντρωση που απώλεσαν οι πρωταθλητές στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας, καλούνται να επαναφέρουν στην τακτική τους, κόντρα στην ιταλική ομάδα που είναι αήττητη και να παρουσιαστούν ανεπηρέαστοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

«Η φετινή ομάδα της Αρμάνι είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι κυρίως πνευματικά για ένα δύσκολο παιχνίδι, συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να εκμεταλλευθούμε στην επίθεση τις αδυναμίες του αντιπάλου και τα ατού μας» είπε ο Σφαιρόπουλος.

Tα άλλα παιχνίδια που θα διεξαχθούν σήμερα: Ούνικς Καζάν -Νταρουσάφακα, Ανατόλου Εφές – ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ – Μπασκόνια.

Πασκουάλ: Πεπρωμένο ο ΠΑΟ

Στην επανάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος και στην επιστροφή στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ που είναι οι στόχοι της φετινής περιόδου θέλει να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ο νέος τεχνικός του, Τσάβι Πασκουάλ, που είχε χθες την πρώτη προπόνηση με τους «πράσινους» και παρουσιάστηκε επισήμως.

«O Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και πρέπει να επανέλθει εκεί που αξίζει να είναι. Χρειάζεται καθημερινή δουλειά για να κερδίσουμε τον χρόνο, λόγω των συνεχόμενων αγώνων. Οι παίκτες έχουν ποιότητα, αλλά πρέπει να βρεθεί ομοιογένεια» ήταν οι προγραμματικές δηλώσεις του Καταλανού προπονητή που θα προσθέσει στο προπονητικό επιτελείο τον συνεργάτη του στην Μπαρτσελόνα, Ινίγο Θορθάνο.

• Την νίκη που απώλεσε ύστερα από δύο παρατάσεις στην Πολωνία από τη Ρόζα Ράντομ χρειάζεται ο ΠΑΟΚ στη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, υποδεχόμενος (19.00 ΕΡΤ2, Nova2) την τουρκική Ούσακ, η οποία, επίσης, ηττήθηκε στην πρώτη αγωνιστική από τη Νεπτούνας (3ος όμ.). Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βελτίωσαν την ψυχολογία τους από την εκτός έδρας νίκη στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Αρη, ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται στο Βέλγιο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σαρλερουά (21.30) και μπορεί να συνεχίσει στις καλές εμφανίσεις της.

• Η επικράτηση του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, με αντίπαλο τον Αρη (62-66), ξεχώρισε στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αν και θα είχε… επισκιαστεί από τη Δόξα Λευκάδας που «άγγιξε» τη μεγαλύτερη έκπληξη της τελευταίας εικοσαετίας, εφόσον νικούσε τον Ολυμπιακό. Δύο τρίποντα του Ερικ Γκριν «έσωσαν» τον Ολυμπιακό (94-95) που έχανε με διαφορά πέντε πόντων και τον διατήρησαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μια εβδομάδα μετά τη νίκη του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απέρριψε κάθε… «φτηνή» δικαιολογία, τονίζοντας: «Οποιος παίζει στον Ολυμπιακό πρέπει να τα δίνει όλα. Είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και να είναι πνευματικά δυνατοί. Οτιδήποτε άλλο είναι δικαιολογία».

Στον Αρη που διανύει περίοδο κρίσης, η διοίκηση επέβαλε πρόστιμο στους παίκτες, ο τραυματισμός (κάταγμα εγκάρσιων αποφύσεων) του Βασίλη Καββαδά θα τον αφήσει για 6-8 εβδομάδες εκτός δράσης, ενώ λύθηκε η συνεργασία με τον Αμερικανό Μαρμπλ και γίνονται προσπάθειες για επιστροφή των δύο παικτών που στελέχωσαν την περυσινή ομάδα, Μακ Νιλ, αλλά και Οκαρο Ουάιτ, ο οποίος αποδεσμεύθηκε από τους Μαϊάμι Χιτ. Τα άλλα αποτελέσματα: Απόλλων – Ρέθυμνο 86-78, Λαύριο -Τρίκαλα 86-56, Κολοσσός – Προμηθέας 76-59, Κύμη – ΑΕΚ 55-81, ΠΑΟ -Κόροιβος 96-65.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή