Σέντρα στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος

Σέντρα στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδος ρίχνονται σήμερα 10 ομάδες στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Και στη φετινή διοργάνωση το Κύπελλο Ελλάδος διεξάγεται με τη συμμετοχή 32 ομάδων που μοιράζονται σε 8 ομίλους. Την πρόκριση στη φάση των «16» εξασφαλίζουν οι δύο πρώτοι, ενώ οι τέσσερις ομάδες του κάθε ομίλου τίθενται αντιμέτωπες με τους αντιπάλους τους μόνο μια φορά σε ένα σύνολο τριών αγώνων. Το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ είναι το μόνο στην Ευρώπη που δεν έχει αρχίσει ακόμη, μετατρέπει την πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου σε επίσημη πρεμιέρα της σεζόν 2016-2017 για πολλούς συλλόγους της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Από το πρόγραμμα των πέντε σημερινών αγώνων ξεχωρίζει ο αγώνας της ΑΕΚ με την Κέρκυρα στο Ολυμπιακό Στάδιο (19.30).

Για την ΑΕΚ ο αγώνας με την Κέρκυρα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ζοσέ Μοράις να ζυγίσει τις επιλογές του. Ο Μπάρκας αναμένεται να γράψει την πρώτη επίσημη συμμετοχή του ως τερματοφύλακας της ομάδας, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Τσιγκρίνσκι, Ανέστης, Μπακασέτας και Αλμέιδα για λόγους ξεκούρασης. Εκτός λόγω τιμωρίας έμεινε ο Πατίτο Ροντρίγκες και λόγω τραυματισμού οι Λέσκοτ και Βάργκας. Αντίθετα, επιστρέφουν στην αποστολή οι Χριστοδουλόπουλος και Γκάλο που δεν αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Το περασμένο Σάββατο, η ΑΕΚ προβλημάτισε με την απόδοσή της μένοντας στο 0-0 με τον Πανιώνιο, αλλά ο Ζοσέ Μοράις εμφανίστηκε σίγουρος πως η ΑΕΚ θα δείξει βελτιωμένη εικόνα στα επόμενα παιχνίδια. Για πρώτη φορά από την επιστροφή της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα, η ομάδα αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς.

Σημαντικό παιχνίδι πραγματοποιείται στο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης μεταξύ του Απόλλωνα Σμύρνης και του ΟΦΗ (17.15). Ο Αιγινιακός υποδέχεται τον Αρη (15.00) των μεγάλων φετινών ονείρων. Οι κιτρινόμαυροι είναι ενισχυμένοι και φιλοδοξούν να πανηγυρίσουν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία με ρόστερ που περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές με εμπειρία τόσο στη δεύτερη όσο και στην πρώτη. Μερικοί εκ των παικτών που απαρτίζουν την ομάδα του Αρη είναι οι Ιλιτς, Ραούλ Μπράβο, Τάτος, Ρόβας, Καράμπελας και Τζιμπούρ, ωστόσο ο Αλγερινός είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί στο σημερινό παιχνίδι. Προπονητής του Αρη παραμένει ο Νίκος Αναστόπουλος.

Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός υποδέχεται την Καλλιθέα (17.15) του Τάκη Γκώνια, ενώ στη Μυτιλήνη η Καλλονή αντιμετωπίζει τον Αγροτικό Αστέρα (15.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή