Ημέρα των φαβορί στο Κύπελλο

Ημέρα των φαβορί στο Κύπελλο

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μέρα της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Με δύο γκολ του Πάρντο (5΄ και 66΄) και ένα του Ελαμπντελαουί (68΄), ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πλατανιά με 3-0 στο Καραϊσκάκη στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε σχέση με την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Πάουλο Μπέντο είχε ξανά στο αρχικό σχήμα μόλις έναν ποδοσφαιριστή, τον Μπρούνο Βιάνα, ο οποίος αυτή τη φορά δεν έπαιξε αριστερό μπακ αλλά στόπερ μαζί με τον εξαιρετικό Σιόβα. Κάτω από την εστία είχε τον Λεάλι, στα άκρα της άμυνας τους Ελαμπντελαουί και Ρέτσο, αμυντικούς μέσους τους Ρομαό (ήταν άκρως αποτελεσματικός) και Μπουχαλάκη, εξτρέμ τους Πάρντο, Μάριν και στην κορυφή της επίθεσης τον Καρντόσο, που έψαξε το πρώτο του γκολ με τους «ερυθρόλευκους». Χωρίς καμία αμφιβολία, οι παίκτες του Μπέντο κυριάρχησαν από την αρχή έως το τέλος της αναμέτρησης, φθάνοντας στη νίκη δίχως να χρησιμοποιηθούν οι παίκτες που υπολογίζονται για το σαββατιάτικο ματς Πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ από το α΄ ημίχρονο και ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Λάρισας με 2-0. Τόσο ο Ιβιτς όσο και ο Αναστασιάδης χρησιμοποίησαν κατά βάση αναπληρωματικούς παίκτες, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται το μεγαλύτερο βάθος του ρόστερ τους. Ο ΠΑΟΚ είχε ξανά πολλές χαμένες ευκαιρίες (20 τελικές – δοκάρι ο Περέιρα στο 11΄), αλλά τουλάχιστον κατάφερε να αξιοποιήσει δύο απ’ αυτές, με σκόρερ τους Μυστακίδη στο 12΄ και Περέιρα στο 41΄. Η Λάρισα είχε δοκάρι με τον Μαρουκάκη στο 44΄ και, παρότι ισορρόπησε μετά το 2-0, το β΄ μέρος κύλησε «σβηστά», με ελάχιστες καλές φάσεις εκατέρωθεν. Οι δύο ομάδες τίμησαν τη μνήμη του Χαράλαμπου Μπλιώνα, που είχε χάσει τη ζωή του από φωτοβολίδα στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Αλκαζάρ σαν χθες πριν από 30 χρόνια…

Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό και συνέχισε το αήττητο σερί με τον Κορακάκη στον πάγκο. Υστερα από ένα μοιρασμένο α΄ ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν μπαράζ χαμένων ευκαιριών με τους Λημνιό, Μπρίτο, Λε Ταλέκ στο ξεκίνημα του β΄ μέρους και λυτρώθηκαν με την κεφαλιά του Μπάγκα στο 65΄. Η αντίδραση του Παναιτωλικού ήταν αναιμική και ο Ατρόμητος κράτησε εύκολα το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Στα Γιάννενα, η κόντρα δύο εκ των πιο φορμαρισμένων ομάδων του πρωταθλήματος ανέδειξε νικητή τον ΠΑΣ με 1-0, μιας και η Ξάνθη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τη μεγάλη κατοχή μπάλας που είχε, κυρίως στο β΄ ημίχρονο, ούτε να αξιοποιήσει τις 2-3 καλές ευκαιρίες της, με καλύτερη το άστοχο σουτ του Χατζητερζόγλου στο 39΄. Το μοναδικό γκολ το πέτυχε με ωραίο πλασέ στο 15΄ ο Μαμπουλού, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Κόντε στο 91΄.

Στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και Λεβαδειακός έμειναν στο 0-0 ύστερα από ένα φτωχό σε θέαμα και ευκαιρίες παιχνίδι. Οι «κυανέρυθροι» ήταν πιο επιθετικοί, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν με «καθαρές» φάσεις τον Ναμάσκο. Οι πιο μεγάλες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν στις καθυστερήσεις, πρώτα με τον Ανσαριφάρντ για τους γηπεδούχους και μετά με τον Τόνι Σίλβα για τους φιλοξενούμενους. Σωστά δεν μέτρησε γκολ του Πατσατζόγλου στο 59΄ ως οφ σάιτ, ενώ ο Πανιώνιος διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για πέναλτι που του αρνήθηκε ο διαιτητής Πουλημάς σε ανατροπή του Ενγκόγκ από τον Μεντί στο 42΄.

Σήμερα η «αυλαία»

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται σήμερα με έξι αγώνες, με πιο σημαντικό αυτόν στη Λεωφόρο, όπου ο ελλιπής Παναθηναϊκός (απουσιάζουν οι τραυματίες Ζέκα, Λεντέσμα, Σάμπα, Χουλτ, ενώ έμειναν εκτός αποστολής και οι Στιλ, Μολέντο, Γουακάσο) υποδέχεται στις 19.30 τον Ηρακλή, που θα παίξει χωρίς τους Περόνε, Ζαμπάζη, Στάμου και Μπαρέτα. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο και την Κυριακή για το Πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια: Πανελευσινιακός – Τρίκαλα (15.00), Πανσερραϊκός – Κισσαμικός (15.00), Σπάρτη – Χανιά (15.00), Αστέρας Τρ. – Βέροια (17.15) και Λαμία – Αν. Καρδίτσας (17.15).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή