Νέο «κρας τεστ» για Πασκουάλ και ΠΑΟ

Νέο «κρας τεστ» για Πασκουάλ και ΠΑΟ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αρμονική συνέχεια της εκτός έδρας νίκης που πέτυχε στο Μπάμπεργκ είναι αυτονόητη για τον Παναθηναϊκό, με επικράτησή του στον σημερινό αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα (4η αγωνιστική), στο ΟΑΚΑ (21.15, ΕΡΤ 1), όπου οι «πράσινοι» επιστρέφουν, ύστερα από δύο εβδομάδες. Ενώπιον των φιλάθλων του «τριφυλλιού», ο νέος τεχνικός Τσάβι Πασκουάλ, θα έχει την πρώτη εκτίμηση της εξέδρας και της ψυχολογικής συμπεριφοράς της ομάδας.

Ο Καταλανός προπονητής έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη μαχητικότητα στο τελευταίο τρίλεπτο του προχθεσινού αγώνα που απέφερε και τη νικηφόρο ανατροπή, ενώ επισήμανε τη νωθρότητά τους στις αρχές και των δύο ημιχρόνων, καθώς και την έλλειψη διάρκειας στην αμυντική συγκέντρωσή τους.

Επιθετικά, ο Παναθηναϊκός «αγγίζει» ή και ξεπερνά το φράγμα των 90 πόντων, όπως κάνουν οι περισσότερες εκ των μεγάλων ομάδων στη φετινή Ευρωλίγκα, αλλά η αμυντική συνοχή του αποτελεί την πρώτη διόρθωση που θέλει να κάνει ο Καταλανός τεχνικός, ώστε σε κρισιμότερα παιχνίδια, η νίκη να μην εξαρτάται από τα ποσοστά ευστοχίας. Απέναντι στην Μπάμπεργκ που είχε αυτοματισμούς στην επίθεσή της, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε με ευκολία πολλά καλάθια και στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα ο Πασκουάλ και οι συνεργάτες του εξήγησαν στην ανάλυση του βίντεο ότι πρέπει να «χαλάσουν» τα συστήματα του πρωταθλητή Σερβίας.

«Ανέλαβα αυτήν την πρόκληση επειδή θέλω να κερδίζω. Ηρθαμε στον Παναθηναϊκό για να χτίσουμε ένα πρότζεκτ νίκης. Είναι ένα ιστορικό σωματείο με έξι Ευρωλίγκες που πρέπει να κερδίζει» δήλωσε σε ισπανικό ραδιόφωνο ο Πασκουάλ την επόμενη ημέρα της νίκης του «Tριφυλλιού» στη Γερμανία, ενώ ενόψει του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος επίσης προέρχεται από σπουδαία εντός έδρας νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ισπανός κόουτς ανέφερε ότι οι παίκτες του πρέπει να αποφύγουν το όποιο άγχος, που ενδεχομένως θα δημιουργήσει ο παράγοντας της έδρας.

«Καμία ομάδα που έχει υψηλές βλέψεις στη φετινή διοργάνωση δεν αφήνει τις σκέψεις της στο προηγούμενο παιχνίδι, όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα. Ειδικά, με το σύστημα των διπλών αγώνων πρέπει να κοιτάμε μόνο μπροστά, κάνοντας σωστή διαχείριση της ψυχολογίας μας. Ουσιαστικά, ελάχιστα στοιχεία μπορούμε να βάλουμε στο παιχνίδι μας, έχοντας μια προπόνηση ανάμεσα στα δύο παιχνίδια και οι παίκτες πρέπει να παίξουν με το ίδιο μαχητικό πνεύμα».

Το αμερικανικό δόγμα του Παναθηναϊκού συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη κόντρα στην Μπάμπεργκ, αλλά ο Πασκουάλ περιμένει ποιοτικότερη συνεισφορά από τους Μπουρούση, Παππά και Φώτση που απαρτίζουν το πλάνο ελληνοποίησης του Παναθηναϊκού, όπως είχε σχεδιαστεί από τον προκάτοχό του. Παράλληλα, ο Πασκουάλ περιμένει την κατάληξη της συζήτησης που έχει ο Κάρλος Καμπέθας με τη Φουενλαμπράδα, ώστε να ενταχθεί στους «πράσινους», ενώ δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του Τζέιμς στην ομάδα.

• Εξαιρετικό ντεμπούτο έκανε στο νέο πρωτάθλημα του ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά η απόδοσή του δεν απέτρεψε την ήττα των Μπακς από τους Χόρνετς (107-96). Ο Ελληνας σταρ χρησιμοποιήθηκε -κατά κόρον- από τον τεχνικό του Τζέισον Κιντ στη θέση του πλέι μέικερ και σκόραρε 31 πόντους, είχε 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και μόλις ένα λάθος σε 39 λεπτά συμμετοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή