Παρουσιάζεται η επιτροπή

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο επιτετραμμένος της FIFA για την ΕΠΟ, Κ. Κουτσοκούμνης, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η στελέχωση της «επιτροπής εξομάλυνσης» που θα έχει «χρόνο ζωής» έως τις 31/5/2017, διάστημα στο οποίο θα πρέπει να οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές. Οπως προκύπτει από τις διαδικτυακές αναφορές του Κύπριου παράγοντα και τις απαντήσεις σε ερωτήματα Ελλήνων δημοσιογράφων, η «επιτροπή εξομάλυνσης» θα είναι εξαμελής, ενώ ο ίδιος θα έχει τον ρόλο του επιτηρητή.

«Καλημέρα σε όλους τους φίλους και φίλες. Κλείδωσε η προσωρινή διοικούσα στην Ελλάδα… από ψες. Εξι άτομα. Το ευχαριστώ μου προς όλους. Θα δουλέψουμε σκληρά», ανέφερε στην αρχική ανάρτησή του. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν θα είμαι στη διοικούσα. Κατευθύνσεις θα δίνω και θα κάνω και μια κάποια εποπτεία με την καλή έννοια εκ μέρους της FIFA». Απαντώντας σε ερώτημα για τη διάρκεια της επιτροπής είπε:

«Οποτε τελειώσουμε θα κάνουμε εκλογές. 31/5 είναι ο χρονικός ορίζοντας που μας έδωσε η FIFA ως μέγιστο».

Χθες η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι αύριο ο Κουτσοκούμνης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της για να παρουσιάσει την επιτροπή.

Οσον αφορά τα ονόματα, μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχαν γνωστοποιηθεί στο σύνολό τους. Βέβαιη είναι η παρουσία του Αλέξη Δέδε, ο οποίος θα αναλάβει τη διοίκηση της ομοσπονδίας στα «καθημερινά θέματα». Κρούση έχει γίνει στον Γ. Μπίκα, ο οποίος φέρεται αρχικά να έχει συμφωνήσει, προκειμένου να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας της διαιτησίας. Ο Ζήσης Βρύζας θεωρείται φαβορί για να αναλάβει τον τομέα των εθνικών ομάδων. Από κει και πέρα η επιτροπή θα περιλαμβάνει δύο δικηγόρους. Τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του προερχόμενου από την UEFA, Ατζελο Ρηγόπουλου, ο οποίος θα βρίσκεται το Σάββατο στην Αθήνα και του προερχόμενου από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Π. Περράκη.

Οι δύο δικηγόροι θα αναλάβουν την αναθεώρηση των κανονισμών της ΕΠΟ και ιδιαίτερα της διαιτησίας, του καταστατικού της και της εναρμόνισης αυτού με την αθλητική νομοθεσία. Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ολοκλήρωσε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, επρόκειτο, όπως ανακοινώθηκε, να δοθεί από χθες προς διαβούλευση.

Για το πρόσωπο του προέδρου της επιτροπής ακούγεται ότι θα έχει εμπειρία από διοίκηση και θα έχει εργαστεί σε εταιρείες του εξωτερικού που συμβάλλονται με τις FIFA και UEFA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή