Χάνει την πρόκριση και τον Μπεργκ ο Παναθηναϊκός

Χάνει την πρόκριση και τον Μπεργκ ο Παναθηναϊκός

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα πιο βαθιά μπήκε το μαχαίρι στις ανοικτές πληγές του λαβωμένου Παναθηναϊκού, μετά την ήττα – μισό αποκλεισμό από τη Σταντάρ Λιέγης με 3 – 0 στη Λεωφόρο και τον τραυματισμό του Μπεργκ που κατά πάσα πιθανότατα θα τον κρατήσει εκτός μάχης στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» έπαιξαν αυτόν τον «τελικό» με άνισους όρους από την αρχή και δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση που θα τους κρατούσε «ζωντανούς» στο κυνήγι της πρόκρισης. Οι ελπίδες πλέον είναι μόνο μαθηματικές κι αυτό επειδή o Aγιαξ νίκησε 3 – 2 τη Θέλτα στο Aμστερνταμ, αλλά πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να ελπίζει σε ένα τέτοιο «θαύμα» ΄μια ομάδα που έχει από το 2012 να κερδίσει σε φάση ομίλων και έχει χάσει το ευρωπαϊκό της μέταλλο…

Τα προβλήματα ήταν πολλά και σημαντικά, κυρίως στο κέντρο και την άμυνα, με τις απουσίες των Ζέκα, Λεντέσμα, Γουακάσο, Βιγιαφάνες, Χουλτ και Σάμπα να περιορίζουν στο ελάχιστο τις επιλογές του Στραματσόνι, ο οποίος, συν τοις άλλοις, παρακολούθησε το παιχνίδι από τα μπουθ της Λεωφόρου χωρίς να έχει τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης λόγω της τιμωρίας του από τον αγώνα της Λιέγης. Ηλθε και ο τραυματισμός του Μπεργκ για να δώσει τη χαριστική βολή, με τον Σουηδό να αποχωρεί από το 30 λόγω τραβήγματος στον δικέφαλο που περιορίζει στο ελάχιστο τις ελπίδες να παίξει στο ντέρμπι της Κυριακής.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν από την αρχή να ελέγξουν τον ρυθμό και να απειλήσουν. Είχαν δύο καλές στιγμές με τον Κουλιμπαλί στο 4 και τον Μπεργκ στο 10΄, αλλά έμειναν εκεί. Οι Βέλγοι ισορρόπησαν, πήραν το κέντρο και άρχισαν να πιέζουν, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, με εξαίρεση τη φάση του 26΄, όταν ο Στιλ πρόλαβε σε τετ α τετ τον Ορλάντο Σα. Η αποχώρηση του Μπεργκ ήταν ένα σοκ για όλους και δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα, με τη μοναδική αντίδραση του Παναθηναϊκού να εκδηλώνεται στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου με ένα καλό σουτ και ένα φάουλ του Εμποκού στο δοκάρι στο δίλεπτο 49-50. Με το 0-1 από τη φωτοβολίδα του Σισέ στο 61, ήλθε η κατάρρευση. Η Σταντάρ πέτυχε το 0-2 στο 75 με τον Μπελφοντίλ και εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Εμποκού στο 77 και τον τραυματισμό του Χουχούμη στο τέλος, έγραψε το τελικό 0-3 πάλι με τον Μπελφοντίλ στο 93, κάτω από πολλές αποδοκιμασίες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο (77 Χατζηγιοβάννης), Μολέδο, Ιβανόφ, Χουχούμης – Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Λουντ, Εμποκού – Ιμπάρμπο (87 Ρινάλντι), Μπεργκ (30 Λέτο).

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Χούμπερτ – Φάι, Σουλζ, Λα:ιφης, Εντερσον – Τρεμπέλ, Ραμάν (62 Μπαντιμπανγκά), Σισέ – Εντμίλσον (46 Φιόρε), Μπελφοντίλ, Ορλάντο Σα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή