Ευθεία αναφορά για την «παράγκα» στη Βουλή

Ευθεία αναφορά για την «παράγκα» στη Βουλή

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την «παράγκα» του ποδοσφαίρου και το «καθεστώς ανομίας» που υπήρχε στην ΕΠΟ τα τελευταία 20 χρόνια μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε, με την οποία νομιμοποιείται κατά παρέκκλιση του αθλητικού νόμου και του καταστατικού της ομοσπονδίας, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή που διόρισε η FIFA προκειμένου να μπορεί να συναλλάσσεται με κρατικούς φορείς και ιδιώτες.

«Η μάχη που δίνει η κυβέρνηση κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, είναι μία μάχη σε όλα τα μέτωπα και σε όλα τα επίπεδα. Ενα από αυτά ήταν το μέτωπο με τη διαφθορά και τη διαπλοκή που επί χρόνια ενδημούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε εκκολαφθεί στο πλαίσιο του πελατειακού κράτους και βεβαίως είχε υψηλούς πολιτικούς προστάτες, οι οποίοι επί χρόνια ανέχονταν μια κατάσταση και μάλιστα έρχονταν στην εθνική αντιπροσωπεία και δήλωναν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα επειδή είναι δεμένα τα χέρια τους με βάση τις διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες που είχε υπογράψει το ελληνικό κράτος», υποστήριξε αρχικά ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: «Θέλω λοιπόν να σας αναφέρω ότι αυτό που ονομάστηκε παρασυναγωγή, άλλοι το έλεγαν “παράγκα” στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μη νομίζετε ότι κατέθεσε τα όπλα απ’ όταν η κυβέρνηση νομοθέτησε. Αντίθετα, προέβη το καλοκαίρι σε μια ενέργεια η οποία ξεπερνούσε κάθε όριο και κάθε φαντασία: προσπάθησε παρανόμως να αλλοιώσει τη σύνθεση των πειθαρχικών οργάνων και προσπάθησε να τα αντικαταστήσει με το “έτσι θέλω”. Εμείς, λοιπόν, τελειώνουμε αυτή την κατάσταση διά παντός. Διορίστηκε μια προσωρινή στην ουσία διοίκηση, Επιτροπή Εξομάλυνσης, η οποία θα μελετήσει και θα αναμορφώσει το καταστατικό και τους κανονισμούς της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και θα ακολουθηθεί ο δρόμος της νομιμότητας».

Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον απεσταλμένο της FIFA K. Κουτσοκούμνη, «ο οποίος λειτούργησε με βάση όχι μόνο τις επιταγές που είχε από την ομοσπονδία την οποία υπηρετεί αλλά και με βάση το πατριωτικό καθήκον ως Ελληνας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή