Το πρόγραμμα της Κυριακής

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρασμα στην ομαλότητα

Εχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, για την κατάληξη που είχε η σφοδρή αντιπαράθεσή του με τη διοίκηση της ΕΠΟ. Η πρώτη μάχη κερδήθηκε, παρά τα εμπόδια που έβαλε η ομοσπονδία τον Μάιο του 2015 με την επιβολή τακτικών δικαστών στα δικαστικά όργανα της ομοσπονδίας. Στη συνέχεια, καταγράφηκε συχνή «πρόκληση» κρίσεων με διάφορες αφορμές (τελικός Κυπέλλου 2016, κώδικας δεοντολογίας, αντικατάσταση δικαστών από τα ποδοσφαιρικά όργανα, αναβολή έναρξης πρωταθλήματος, έκπτωση της ηγεσίας της ΕΠΟ λόγω της παραπομπής σε δίκη για την υπόθεση της «κάρτας υγείας»), στις οποίες ο Κοντονής κατάφερε να πάρει τη FIFA με το μέρος της Πολιτείας, αφαιρώντας από την ΕΠΟ το μεγαλύτερο όπλο που είχε και το χρησιμοποιούσε ως φόβητρο απέναντι σε όποιον προκάτοχό του τολμούσε να πειράξει το «ασύδοτο» αυτοδιοίκητο που είχε επιβληθεί εδώ και περίπου δύο δεκαετίες. Με τον διορισμό της διοικούσας επιτροπής από τη FIFA, κλείνει ένας κύκλος στο ποδόσφαιρο, το οποίο μεταβαίνει σε νέα εποχή. Με άλλα λόγια, επιχειρείται το πέρασμα από την «ανωμαλία» στην ομαλότητα.

ΜΠΛΟΥ.

Πλήρωσαν το «μάρμαρο»

Στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ θα διαιτητεύσουν ο Ηλίας Κορομηλάς και ο Σπύρος Γκόντας, οι οποίοι «πληρώνουν» αναίτια, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους, τη διαμάχη της Ευρωλίγκας και της FIBA, αφού τυπικά δεν κρίνονται ικανοί για την Α1 και τα άλλα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών. Μπορεί να φαίνεται υποτιμητικό ότι από την Ευρωλίγκα θα σφυρίζουν σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, παρότι και οι ίδιοι το επιθυμούν. Η κίνηση της μεγαλύτερης ένωσης μπάσκετ αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει τιμωρία για τους διαιτητές, εφόσον τα τύμπανα του πολέμου σιγήσουν, μπορεί να επιστρέψουν και στην Α1.

Γ.Β.

Επιχειρείται σύνδεση

Η FIBA και η Ευρωλίγκα βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις προκειμένου να βρουν μια κοινώς αποδεκτή λύση συνύπαρξης στον ευρωπαϊκό χάρτη του μπάσκετ. Οι συζητήσεις αυτές γίνονται στο παρασκήνιο και αυτό που προκύπτει είναι το πιθανό ενδεχόμενο να συνδεθεί άμεσα με την Ευρωλίγκα και το νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη FIBA θα τεθεί θέμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα και της νικήτριας ομάδας του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και εφόσον οριστικά διευρυνθεί σε 18 ή 20 ομάδες η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ μια δεύτερη πρόταση θα είναι η διεξαγωγή αγώνα «μπαράζ» ανάμεσα στον νικητή του Γιούροκαπ και τον νικητή του Τσάμπιονς Λιγκ με έπαθλο το εισιτήριο στην Ευρωλίγκα. Είναι κάτι που αυξάνει το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον υποψήφιων χορηγών για τη νεοσύστατη διοργάνωση.

Γ.Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή