Δεύτερη ευκαιρία στον Στραματσόνι

Δεύτερη ευκαιρία στον Στραματσόνι

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό καθεστώς αυστηρής επιτήρησης και αξιολόγησης τέθηκε μέχρι νεωτέρας ο Αντρέα Στραματσόνι, με βασικό κριτήριο για την επιβίωσή του στον πάγκο του Παναθηναϊκού την άμεση βελτίωση της εικόνας της ομάδας και, φυσικά, τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο Ιταλός τεχνικός δεν παρασύρθηκε τελικά από το τσουνάμι της οργής που γέννησε η χωρίς αντίδραση ήττα από τον Ολυμπιακό με το βαρύ 3-0, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος, παρά την πίεση που δέχθηκε από τους εξαγριωμένους οπαδούς και αρκετούς από τους στενούς συνεργάτες του, αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία να αναστρέψει το κλίμα και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Τα κρας τεστ, άλλωστε, έρχονται απανωτά και η κρίση θα είναι άμεση. Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, ακολουθούν τα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, με ενδιάμεσο παιχνίδι την επικίνδυνη έξοδο στο Περιστέρι. Αν η εικόνα και τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού βελτιωθούν θεαματικά, ο Στραματσόνι θα κερδίσει μερικές… ζωές ακόμη στο παιχνίδι της ποδοσφαιρικής επιβίωσης. Αν όχι, το διαζύγιο θεωρείται δεδομένο, όσο ακριβά κι αν χρειαστεί να πληρώσουν οι «πράσινοι» τη λύση του συμβολαίου του.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν λύγισε στην πίεση των οπαδών που ανέβηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στο «Γ. Καλαφάτης» για να ζητήσουν την «εδώ και τώρα» απομάκρυνση του 41χρονου τεχνικού, μένοντας σταθερός στην απόφασή του να μην παίρνει κρίσιμες αποφάσεις εν θερμώ και υπό το βάρος άσχημων αποτελεσμάτων. Αν και αρχικά υπήρχε σκέψη να γίνει χθες σύσκεψη κορυφής για να ληφθούν αποφάσεις, ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκρινε προτιμότερο να μιλήσει κατ’ ιδίαν με μερικά στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος, με τελευταίο στη χθεσινή ατζέντα τον Αντρέα Στραματσόνι. Σήμερα θα ακολουθήσουν κι άλλα ραντεβού, με πιο σημαντικό αυτό με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, με τον οποίο θα κάνει μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης και των κινήσεων που πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον. Μείνει δεν μείνει τελικά ο προπονητής, είναι πολύ πιθανό να προκύψουν άμεσες αλλαγές προσώπων τόσο στην ΠΑΕ όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ θα γίνει και μια προεργασία για την περίπτωση που οι αλλαγές αγγίξουν και την τεχνική ηγεσία.

Στη συνάντησή του με τον Στραματσόνι χθες το απόγευμα, ο κ. Αλαφούζος μίλησε με σκληρή γλώσσα για τα άσχημα αποτελέσματα, την αγωνιστική απειθαρχία που δείχνουν οι παίκτες, όπως και τους απανωτούς τραυματισμούς. Ο Ιταλός τεχνικός έδωσε εξηγήσεις και του είπε πως ο ίδιος είναι γεννημένος μαχητής και δεν προτίθεται να παρατήσει τη μάχη για την ποιοτική αναβάθμιση μιας ομάδας που ενισχύθηκε από πολλούς καλούς και διεθνείς παίκτες, δικής του επιλογής. Εδειξε αποφασισμένος να αναστρέψει το βαρύ κλίμα και ζήτησε να στηριχθεί για λίγο ακόμη αυτή η προσπάθεια, όντας σίγουρος ότι θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. Αυτό ακριβώς θα είναι και το κριτήριο παραμονής του. Ο κ. Αλαφούζος πείστηκε να του δώσει αυτή την ευκαιρία, αλλά του έκανε σαφές ότι εάν δεν προκύψουν άμεση βελτίωση της εικόνας της ομάδας και νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, το τέλος της συνεργασίας τους θα είναι δεδομένο.

• Σήμερα θα γίνει οριστική εκτίμηση για τους τραυματισμούς των Ζέκα, Λέτο και Γουακάσο, με το σενάριο της θλάσης να είναι πολύ πιθανό για τους δύο πρώτους.

• Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ΠΑΕ και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ο Γιώργος Καρανάσος, λόγω της διαφοράς φιλοσοφίας που έχει όσον αφορά στον τρόπο διοίκησης της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή