Εκλεισε θριαμβευτικά ένα σερί δύσκολων ματς

Εκλεισε θριαμβευτικά ένα σερί δύσκολων ματς

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός μία σειρά επτά δύσκολων αγώνων σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, κυριαρχώντας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με το καθαρό 3-0. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο απέκτησε πλέον διαφορά επτά, εννέα και δέκα βαθμών από τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα, με την ολοκλήρωση οκτώ αγωνιστικών.

Μάλιστα, επικράτησε και στα τρία ντέρμπι του πρώτου γύρου τα οποία έδωσε στο Καραϊσκάκη, στοιχείο που επιτρέπει στον Πορτογάλο τεχνικό να υποστηρίζει πως η ομάδα του είναι η καλύτερη στην Ελλάδα: «Είναι αλήθεια πως μέχρι στιγμής, με εξαίρεση το ένα ματς που χάσαμε στη Λάρισα, δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Το λένε οι αριθμοί. Εχουμε τους περισσότερους βαθμούς, την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα».

Ο Ολυμπιακός απέκτησε από νωρίς προβάδισμα για την κατάκτηση του 44ου πρωταθλήματος στην ιστορία του. Αν κυριαρχήσει, θα φθάσει τα επτά στη σειρά για δεύτερη φορά (η προηγούμενη ήταν από το 1997 έως και το 2003). Επιπλέον, συμπλήρωσε 29 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα. Ετσι, έσπασε το ρεκόρ της ΑΕΚ που κρατούσε από τη δεκαετία του ’90. Η τελευταία ομάδα που είχε «κόψει» βαθμούς στο Φάληρο ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα στις 6 Δεκεμβρίου του 2014, σε ένα ματς το οποίο είχε λήξει ισόπαλο με σκορ 2-2.

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, οι «Πειραιώτες» θα επιδιώξουν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους και παράλληλα να σφραγίσουν το «εισιτήριο» της πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή