Τεστ για την Εθνική πριν από τη Βοσνία

Τεστ για την Εθνική πριν από τη Βοσνία

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον βαθμό ετοιμότητας αρκετών διεθνών, ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Κυριακής με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα έχει τη δυνατότητα να δει ο Μίκαελ Σκίμπε στο αποψινό φιλικό παιχνίδι με τη Λευκορωσία στο γήπεδο Καραϊσκάκη (21.15). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός διευκρίνισε χθες ότι θα παρατάξει ένα σχήμα με αρκετούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν βρίσκονται ανάμεσα στις βασικές επιλογές του.

«Σίγουρα θα παρατάξω την Εθνική με πολλές αλλαγές στο φιλικό με τη Λευκορωσία σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής με τη Βοσνία, με παίκτες που ήταν μαζί μας αλλά δεν είχαν συμμετοχές. Θα ξεκουράσουμε τα παιδιά που έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους αλλά και πάλι είναι σημαντικό το αποτέλεσμα γιατί θέλουμε τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός.

Και πρόσθεσε: «Το σημαντικό είναι να πάρουν και αυτοί οι παίκτες παιχνίδια στα πόδια τους ώστε να ανεβεί και η δική τους ψυχολογία. Θα έχουμε μια ομάδα με θέληση στο γήπεδο, όπου ο Αλέξανδρος Τζιόλης θα είναι ο αρχηγός. Θα παίξουμε δυνατά». Ο κ. Σκίμπε ρωτήθηκε αν τον έχουν επηρεάσει οι τελευταίες εξελίξεις στην ΕΠΟ: «Δεν με επηρεάζουν ούτε εμένα ούτε την ομάδα. Εγώ τα έχω καλά και με τον προηγούμενο πρόεδρο τον κ. Γκιρτζίκη αλλά δεν έχω πρόβλημα ούτε με τη νυν διοίκηση και τον Ζήση Βρύζα που είναι μέσα από τον χώρο του ποδοσφαίρου».

Σχετικά με την απουσία του τραυματία Κώστα Μανωλά, αλλά και το μικροπρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός διευκρίνισε: «Θα μας λείψει ο Μανωλάς. Είναι πολύ καλός αμυντικός, διεθνής και μας βοηθάει πολύ. Ο Παπασταθόπουλος έχει ένα μικρό χτύπημα στα πλευρά αλλά δεν τίθεται θέμα να μην παίξει την Κυριακή. Οπως και οι άλλοι οι παίκτες που είναι μαζί μας. Αλλά από την άλλη έχουμε και άλλους καλούς παίκτες όπως ο Παπαδόπουλος που μπορούν να τους αντικαταστήσουν».

Αναφορικά με τον Μπακασέτα, είπε: «Εχει ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς αλλά απ’ ό,τι βλέπουμε θα τον έχουμε μαζί μας στο παιχνίδι της Κυριακής όπως και όλα τα παιδιά που είναι εδώ μαζί μας. Μπορεί να είναι πολλοί παίκτες που έχουν παίξει πολλούς αγώνες στα πρωταθλήματά τους. Οπως είναι ο Μήτρογλου και ο Σωκράτης, οι οποίοι δίνουν πολλά ματς και θα τους ξεκουράσω. Επίσης όσοι έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα είτε θα μπουν ως αλλαγή είτε θα προτιμηθεί να ξεκουραστούν ενόψει του αγώνα της Κυριακής».

Σύμφωνα με όσα έδειξε ο Σκίμπε στη χθεσινή προπόνηση της Εθνικής, θα προφυλαχθούν έξι ποδοσφαιριστές, οι Μήτρογλου, Παπασταθόπουλος, Μπακασέτας, Τζαβέλλας, Φορτούνης και Τοροσίδης. Σχετικά με την ενδεκάδα, τερματοφύλακας θα είναι ο Γλύκος, ενώ από την αρχή αναμένεται να αγωνιστούν οι Τζιόλης και Μανιάτης.

Πρόσωπο των ημερών στην Εθνική είναι ο Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Στέφανο Καπίνο που θα λείψει από τη δράση για ένα μήνα. «Η Εθνική είναι ένα όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή και το ίδιο ήταν και για εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που πραγματοποιήθηκε αυτό το όνειρό μου για το οποίο προσπάθησα πολύ. Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για εμένα η σημερινή, που θα μείνει χαραγμένη μέσα μου. Επ’ ευκαιρία θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στον Στέφανο Καπίνο και να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού.

Να σημειωθεί πως τα εισιτήρια του αποψινού φιλικού με τη Λευκορωσία κοστίζουν 5 ευρώ. Για την αναμέτρηση με τη Βοσνία το κόστος είναι 5, 10, 15 και 20 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή