Παναθηναϊκός: Πρώτη κίνηση στα αποδυτήρια

Παναθηναϊκός: Πρώτη κίνηση στα αποδυτήρια

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενότητα και ψύχραιμες αντιδράσεις είναι ο καλύτερος δρόμος για να ξεγλιστρήσει ο Παναθηναϊκός από τα πλοκάμια της κρίσης κι αυτόν τον δρόμο δείχνει αποφασισμένος να ακολουθήσει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Μετά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα με στελέχη της ομάδας και τον Αντρέα Στραματσόνι, ο πρόεδρος της ΠΑΕ συγκάλεσε χθες σύσκεψη κορυφής, με την παρουσία του Ιταλού τεχνικού και των Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χρήστου Παναγόπουλου, Αγησίλαου Τουμαζάτου, Αθηνάς Μπαλωμένου και Σπύρου Βλάχου.

Η συζήτηση κράτησε περίπου δύο ώρες και αποφασίστηκε να γίνει μια σειρά σταδιακών αλλαγών σε πρόσωπα και ρόλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα, χωρίς σπασμωδικές αντιδράσεις και κινήσεις εν θερμώ. Η στήριξη προς τον Στραματσόνι είναι δεδομένη στην παρούσα φάση, δεν θα είναι όμως διαρκής. Αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, εάν δεν προκύψει βελτίωση της εικόνας και των αποτελεσμάτων του Παναθηναϊκού, ο Στραματσόνι θα αποτελέσει παρελθόν.

Ενα πρώτο μέτρο που ελήφθη είναι η τοποθέτηση του Σπύρου Βλάχου σε ρόλο συνδετικού κρίκου διοίκησης και παικτών. Ο πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων θα ζει από κοντά την καθημερινότητα της ομάδας και θα διαχειρίζεται κάθε περίπτωση που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα, χωρίς να ασκεί χρέη γενικού αρχηγού, όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι από σήμερα ο Σπύρος Βλάχος αναλαμβάνει εντεταλμένος της διοίκησης στην εποπτεία του ποδοσφαιρικού τμήματος, αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο διοίκησης και ποδοσφαιρικού τμήματος. Η συγκεκριμένη θέση δεν υπήρχε στο οργανόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια. Δημιουργείται προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες που διαπιστώθηκαν και δεν σχετίζεται με το πόστο του γενικού αρχηγού».

Για να εκτονωθεί το κλίμα, αποφασίστηκε να δοθεί από τους Στραματσόνι και Ζιλμπέρτο Σίλβα συνέντευξη Τύπου όπου θα εξηγήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα και άλλαξε τόσο πολύ η εικόνα της ομάδας, όπως και τι προτίθενται να κάνουν για να την βελτιώσουν άμεσα.

Η στήριξη της εξέδρας είναι βασική προϋπόθεση για να γυρίσει τούμπα η κατάσταση και με την κίνηση αυτή θα γίνει μια προσπάθεια ενημέρωσης των φιλάθλων, ώστε να εκτονωθεί η ένταση και να επιστρέψει η ηρεμία. Τη συνέντευξη αυτή ήθελε να την δώσει ο Γιάννης Αλαφούζος, αλλά οι δύο άμεσα υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος αποφάσισαν να χειριστούν οι ίδιοι την κατάσταση και να δώσουν τις όποιες εξηγήσεις χρειαστεί.

Επιπροσθέτως, θα προκύψει και τιμωρία των παικτών. Δεν θα είναι χρηματικό πρόστιμο γιατί δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στον εσωτερικό κανονισμό, αλλά κάτι άλλο, που θα τους «ταρακουνήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή