Οι αντιδράσεις ομάδων της Λίγκας

Οι αντιδράσεις ομάδων της Λίγκας

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα λόγια, τουλάχιστον, η πλειονότητα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική και ζητεί από την κυβέρνηση να δώσει τέλος στο καθεστώς ανομίας. Στο άκουσμα της είδησης, πολλές ΠΑΕ εξέδωσαν ανακοινώσεις, με κάποιες να ζητούν να μη διακοπεί το πρωτάθλημα, όπως η ΑΕΚ: «Η Καμόρα του ελληνικού ποδοσφαίρου επέστρεψε με νέο –εντός ολίγων ημερών– χτύπημα και επαναλαμβάνει αυτό που από την πρώτη στιγμή η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε επισημάνει. Δίνει τη μάχη –με όσα μέσα της έχουν απομείνει– για την επικράτηση της εγκληματικής οργάνωσης εις βάρος της προσπάθειας εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το σύστημα και τα φερέφωνά του αντιστέκονται σθεναρά, νομίζοντας βλακωδώς ότι έχουν δημιουργήσει δήθεν άλλοθι, ενώ την ίδια ώρα στοχοποιούν –μέσω του φιλικού Τύπου– συστηματικά τα θύματά τους. Την ώρα που οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA μπορούν πλέον –έχοντας την πλήρη ευθύνη και τον έλεγχο της κατάστασης– να καταλάβουν χειροπιαστά ποια είναι η καρδιά αυτού του συστήματος, η ελληνική Πολιτεία καλείται να επισπεύσει τις διαδικασίες απονομής Δικαιοσύνης. Οι αναβολές δεν εξυπηρετούν κανέναν, γενναίες αποφάσεις χρειάζονται για να επικρατήσουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους και οι κανονισμοί της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας».

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, ο Ολυμπιακός τονίζει μεταξύ άλλων: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταδικάζει απερίφραστα μια ενέργεια η οποία έχει προφανέστατο στόχο το να προκαλέσει ανωμαλία στο ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα τη διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επιλέγεται να γίνει αυτή η πράξη. Προφανώς έχει σχέση με την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Περισσότερο από όλους, από αυτή τη νέα ανωμαλία στο ποδόσφαιρο και στο πρωτάθλημά μας, ζημιώνεται –και πάλι– ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είναι πρωτοπόρος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά και δείχνει την αξία του στο γήπεδο, ασχέτως με το ποιος σφυρίζει και ποιος τον ορίζει. Καλούμε την κυβέρνηση να φτάσει στους εντολείς αυτής της πράξης και μαζί με την Επιτροπή Εξομάλυνσης να θωρακίσει το ποδόσφαιρο απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Σε καμία περίπτωση το πρωτάθλημα δεν πρέπει να σταματήσει, σε καμία περίπτωση το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γονατίσει και να ηττηθεί μπροστά σε τέτοιες πρακτικές».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ατρόμητος: «Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να βρει τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της μαφιόζικης ενέργειας και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Αποτελεί επίσης υποχρέωση του ελληνικού ποδοσφαίρου εφόσον αποδειχθεί ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, να καλύψει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση των ζημιών. Η ανωτέρω πρόταση θα υποβληθεί επίσημα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργο Σπανό στο διοικητικό συμβούλιο της SuperLeague».

ΠΑΟΚ: Ως πότε;

Η θέση του ΠΑΟΚ: «Είναι σοκαριστικό πώς το οργανωμένο έγκλημα του ποδοσφαίρου όχι μόνο παραμένει στον χώρο, αλλά προβαίνει και σε επικίνδυνες για ανθρώπινες ζωές ενέργειες. Πότε επιτέλους οι δυνάμεις της νομιμότητας θα επιλέξουν τη μετωπική μαζί τους; Πόσο θα ανέχονται να άγονται από τον υπόκοσμο η ελληνική κυβέρνηση και η ΦΙΦΑ; Καμία υποχώρηση απέναντι στη Μαφία, μόνο ένα ισχυρό μέτωπο αντεπίθεσης από όλους μας, μέχρι την πλήρη αποχώρηση και του τελευταίου εγκληματία».

«Περιμένουμε την άμεση αντίδραση της Πολιτείας. Οι ηθικοί αυτουργοί και οι δράστες αυτών των μαφιόζικων επιθέσεων πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν μπορεί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα, να γίνονται “έρμαιο” στις ορέξεις επικίνδυνων και κακοποιών στοιχείων που λυμαίνονται τον χώρο. Καμία ανοχή στους εγκληματίες. Ως εδώ!» τονίζει ο Ηρακλής, ενώ αντίστοιχη είναι η θέση και του Πανιωνίου: «Καλούμε την Πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή