Μια γιορτή ο φετινός Κλασικός Μαραθώνιος

Μια γιορτή ο φετινός Κλασικός Μαραθώνιος

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα… χνάρια της ελληνικής Ιστορίας θα βαδίσουν και αυτή τη χρονιά χιλιάδες δρομείς, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών. Ο ιστορικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 13 Νοεμβρίου και οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα στους φίλους του αθλητισμού για να βρεθούν κατά μήκος της ιστορικής διαδρομής ή στο Καλλιμάρμαρο για να χειροκροτήσουν τους δρομείς. Αυτή τη χρονιά, στον Μαραθώνιο και στους αγώνες 10.000, 5.000 μ. και Special Olympics θα τρέξουν περισσότεροι από 50.000 αθλητές ή αθλούμενοι. Ανάμεσά τους θα βρεθούν πολλοί πρωταθλητές που θα έχουν ως στόχο τη νίκη ή και την επίτευξη κάποιου ρεκόρ.

«Είναι μια γιορτή για όλο τον κόσμο. Η εμπειρία μου από το Ρίο ήταν τρομερή, στην εκκίνηση έβαλα τα κλάματα από τη συγκίνηση που κατάφερα να είμαι εκεί. Αποφάσισα να πάρω μέρος στον Αυθεντικό για να στηρίξω τη διοργάνωση. Στόχος μου είναι μια καλή επίδοση και, γιατί όχι, και η νίκη», δήλωσε η Ράνια Ρεμπούλη.

Πρωταγωνιστές στους άνδρες αναμένεται να είναι αθλητές από την Κένυα. «Ο Λούκα Λόμπουβαν έχει έρθει για να σπάσει το ρεκόρ διαδρομής, καθώς το προσωπικό του ρεκόρ είναι 2.08.12. Η Πενίνα Ντούνγκου είναι δρομέας του ημιμαραθωνίου και θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον μαραθώνιο, ενώ ο Κιπρόνο Μπόαζ θα πιέσει την ομάδα για να έχει ρυθμό. Είναι σημαντικό ότι οι αθλητές θέλουν να ξαναέρθουν καθώς βρίσκουν τη διοργάνωση επαγγελματική», δήλωσε ο μάνατζερ των αθλητών, Μπεν Ρασίντ.

Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 120 χρόνων από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση Μαραθωνίου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Ετσι, πριν από την άφιξη του πρώτου μαραθωνοδρόμου (10.45) θα παρελάσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Ολυμπιακή Ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην εκδήλωση, τον Ολυμπιακό Υμνο θα τραγουδήσει η Σόνια Θεοδωρίδου και θα τιμηθούν οι απόγονοι των δύο Ελλήνων μαραθωνοδρόμων του Σπύρου Λούη και Χαρίλαου Βασιλάκου, που διακρίθηκαν το 1896. Θα βραβευθούν, επίσης, οι πρωταθλητές μας των τελευταίων δεκαετιών Σπύρος Ανδριόπουλος, Μαρία Πολύζου, Νίκος Πολλιάς και Τίνα Κεφαλά όπως και οι Ρον Χιλ, πρωταθλητής Ευρώπης του Μαραθωνίου στην Αθήνα το 1969 και η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο Τζεμίμα Σούμγκογκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή