Κομβικός αγώνας για την Εθνική

Κομβικός αγώνας για την Εθνική

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την εθνική μας ομάδα. Για την ακρίβεια, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπαίνει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Διότι ο αυριανός αγώνας με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στο γήπεδο Καραϊσκάκη (ώρα έναρξης 21.45, απευθείας μετάδοση από τον ΣΚΑΪ και τον ΟΤΕ sport1HD) μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στην προσπάθεια κατάληψης μιας από τις δύο πρώτες θέσεις του 3ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Kυπέλλου του 2018. Αν και το αήττητο σερί πέντε αγώνων «έσπασε» την περασμένη Τετάρτη στο φιλικό παιχνίδι με τη Λευκορωσία, ο Μίκαελ Σκίμπε δεν εμφάνισε σημάδια ανησυχίας από την ήττα με 1-0, καθώς το προσέγγισε ως μία προπόνηση. Αλλωστε για τον λόγο αυτό είχε στο αρχικό σχήμα αρκετούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν βρίσκονται στη «δεξαμενή» των βασικών επιλογών του. Αρκετούς από τους παίκτες που προορίζει αύριο για την ενδεκάδα, τους χρησιμοποίησε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Η ουσία είναι πως η ελληνική ομάδα έχει μπροστά της μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να μπει σε τροχιά πρόκρισης, εφόσον επικρατήσει της Βοσνίας. Εχοντας πράξει το «αυτονόητο» (αν προτιμάτε, το υποχρεωτικό) στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, όταν και κατά σειρά νίκησε εκτός έδρας το Γιβραλτάρ με 4-1, την Κύπρο με 2-0 στο Φάληρο και την Εσθονία με 2-0 στο Ταλίν, τώρα οφείλει να κάνει το «τέσσερα στα τέσσερα».

Βλέπετε, οι Βόσνιοι μαζί με το Βέλγιο –το φαβορί του ομίλου– είναι οι βασικοί αντίπαλοί μας σε έναν όμιλο όπου οι όποιες απώλειες στους αγώνες με την Εσθονία, την Κύπρο και το Γιβραλτάρ ισοδυναμούν με καταστροφή. Οι μοναδικές βαθμολογικές απώλειες των αυριανών αντιπάλων της Εθνικής μας είναι από την εκτός έδρας ήττα από το Βέλγιο με 4-0 για τη 2η αγωνιστική.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αφού η Βοσνία είναι έμπειρη και δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Πρόκειται, λοιπόν, για την πρώτη μεγάλη δοκιμασία για το σύνολο του Σκίμπε, ο οποίος με τις επιλογές του είναι σαφές πως πορεύεται πάνω στα χνάρια που άφησε ο συμπατριώτης του, Οτο Ρεχάγκελ. Δηλαδή, δημιουργεί ένα «κλειστό» κλαμπ από ποδοσφαιριστές οι οποίοι καλούνται στην εθνική, ανεξάρτητα από την παρουσία τους στον σύλλογό τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Τζιόλης και ο Μανιάτης που δεν υπολογίζονται στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό αντίστοιχα, αλλά στην Εθνική έχουν «κλεισμένη» μία θέση στο ρόστερ της. Αναμφίβολα, ο τραυματισμός του Μανωλά, η αποχώρηση του Χολέμπας, ο τραυματισμός του Ταχτσίδη στο γόνατο στο φιλικό με τη Λευκορωσία, οι αμφιβολίες που υπάρχουν για τον τραυματία Πέτσο, αλλά και τα μικρά προβλήματα των Παπασταθόπουλου, Μανιάτη, Μπακασέτα, Φορτούνη και Τζαβέλλα ενδέχεται να αποτελέσουν τροχοπέδη για τη μάχη της Κυριακής.

Ισως τα προβλήματα αυτά συσπειρώσουν τους διεθνείς προκειμένου να βγάλουν χαρακτήρα στην αναμέτρηση με τους Βόσνιους, ώστε να πορευθούν στον μονόδρομο της νίκης. Βεβαίως, η ισοπαλία δεν βγάζει την ελληνική ομάδα από το τρένο της πρόκρισης. Ωστόσο, θα τη βάλει σε περιπέτειες, αφού θα υποχρεωθεί να ψάξει βαθμούς στις δυσκολότερες έδρες του ομίλου, δηλαδή τόσο στη Βοσνία όσο και στο Βέλγιο.

Η ελληνική ομάδα θα ταξιδέψει στο Βέλγιο ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου για την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής, ενώ στις 9 Ιουνίου του 2017 θα παίξει ξανά εκτός έδρας, αυτή τη φορά με τη Βοσνία. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αυτή η τριάδα αγώνων λογικά θα κρίνει το μέλλον της εθνικής μας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Απόψε, το Βέλγιο θα υποδεχθεί την Εσθονία και η Κύπρος το Γιβραλτάρ, στα άλλα δύο ματς του 8ου ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή