Πλήθος και απρόοπτα στον Μαραθώνιο

Πλήθος και απρόοπτα στον Μαραθώνιο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών. Ο 34ος της Ιστορίας. Ηταν μια διοργάνωση που τα είχε, σχεδόν, όλα: πολλές συμμετοχές (50.000 σε όλα τα αγωνίσματα), εορταστικό κλίμα, άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων, πρόταση γάμου, οργανωτικά λάθη αλλά και ατυχήματα, καθώς πολλοί ερασιτέχνες δρομείς υπερεκτιμούν τις δυνάμεις ή δεν κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις. Το μόνο που δεν είχε ήταν ρεκόρ, διότι οι μαραθωνοδρόμοι που κάλεσε ο ΣΕΓΑΣ δεν συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους κορυφαίους ώστε να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από τα μετάλλια.

Η γιορτή του Μαραθωνίου ξεκίνησε με την παρέλαση των αθλητών που αγωνίστηκαν στο Ρίο, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν από τους περίπου 15.000 θεατές που υπήρχαν στις κερκίδες του ιστορικού σταδίου. Μπορεί στο Καλλιμάρμαρο να μη συγκεντρώθηκαν φίλαθλοι αντίθετα, όμως, κατά μήκος των διαδρομών, ιδιαίτερα των 5 και 10 χλμ., υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που είχαν… πιάσει θέση για να χειροκροτήσουν φίλους και συγγενείς.

Κενυάτες ήταν, όπως αναμενόταν, πρωταγωνιστές και στον 34ο Μαραθώνιο. Ο Λούκας Λομπουβάν Ρότιτς ολοκλήρωσε την κλασική διαδρομή σε 2.12.49, με δεύτερο τον Κιπρούτο (2.13.24) και τρίτο τον Μπερνάρντ Κιτούρ (2.13.26). Ο Λομπουβάν όταν έφτασε στο Καλλιμάρμαρο έπεσε στο έδαφος, γιατί όπως είπε πονούσε το πόδι του επειδή «διαλύθηκε» το νύχι του, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος από τον αγώνα. Από ελληνικής πλευράς, πρώτος ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης με 2.26.06 (10ος στο σύνολο), δεύτερος ο Κώστας Γκελαούζος (2.26.08) και τρίτος ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης (2.29.40). Στις γυναίκες, πρώτευσε η Κενυάτισσα Νάνσι Αρουσέι (2.38.13), ακολούθησε η Αλγερινή Κένζα Νταχμανί (2.38.28) και τρίτη ήρθε η Ράνια Ρεμπούλη (2.49.24). Ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο πήρε η Σοφία Τσεκίνι (2.55.03) και χάλκινο η Στεφανία Λεοντιάδου (2.58.00).

Τον Μαραθώνιο της Αθήνας επέλεξε και ο Αλαν Καρλιέρ, δρομέας από το Βέλγιο, για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, Στεφανί Ρονσμάνς. Οταν ολοκλήρωσε την κλασική διαδρομή, περίμενε να τερματίσει και η σύντροφός του και μπροστά σε χιλιάδες θεατές τής ζήτησε να ενώσουν τις ζωές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή