Αγόρασε… ηρεμία πριν από το Βέλγιο η Εθνική

Αγόρασε… ηρεμία πριν από το Βέλγιο η Εθνική

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Ελλάδας παρέμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Το γκολ του Γιώργου Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο Φάληρο, διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και έφερε την ελληνική ομάδα στη 2η θέση του 8ου ομίλου με 10 βαθμούς ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές, τρεις περισσότερους από τους Βόσνιους και δύο λιγότερους από τους πρωτοπόρους και πανίσχυρους Βέλγους. Το γεγονός πως το Βέλγιο διέσυρε την Εσθονία με 8-1 ενώ στη 2η αγωνιστική είχε νικήσει τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με το εμφατικό 4-0, είναι αποτελέσματα που δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις δυνατότητές της.

Ανήμερα την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου του 2017, η ελληνική ομάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ποδοσφαιρική μηχανή των Βέλγων. Οι γηπεδούχοι θα είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Ομως, στο ποδόσφαιρο όλα μπορεί να συμβούν. Πόσο μάλλον όταν ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί μετά τέσσερις ολόκληρους μήνες. Αν και ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας του Μίκαελ Σκίμπε είναι η αναζήτηση ενός θετικού αποτελέσματος στη Ζένιτσα στις 9 Ιουνίου, όπου θα παίξει με τη Βοσνία για την 6η αγωνιστική.

Αναμφίβολα, τους επόμενους μήνες το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα επιδιώξει να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης. Σίγουρα, χάρη στην ισοπαλία με τη Βοσνία κερδίζει χρόνο προκειμένου στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της να βελτιώσει τις αδυναμίες της. Ωστόσο, είναι εξόχως σημαντικό πως οι διεθνείς έβγαλαν (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) πάθος και πείσμα για να κοντράρουν έναν αντίπαλο που έδειχνε καλύτερος στο πρώτο μέρος. Η διάθεση των παικτών και το τελικό αποτέλεσμα «ζέσταναν» πάλι τον κόσμο, που έκανε ξανά έδρα το Καραϊσκάκη. Δίχως άλλο, τούτα είναι σημαντικά κέρδη για την Εθνική του Σκίμπε.

Από τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις θα λείψει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο ματς με τους Βόσνιους και κινδυνεύει με τιμωρία αποκλεισμού έως και τριών αγωνιστικών.

Ακόμα και με ήττα με διαφορά δύο γκολ από την Αγγλία, η εθνική νέων προκρίνεται απόψε στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στον 6ο προκριματικό όμιλο, που διεξάγεται στην Ουαλλία, η ομάδα του Γιάννη Γκούμα νίκησε αρχικώς τους διοργανωτές με 2-0 και εν συνεχεία το Λουξεμβούργο με 5-0. Στα άλλα ματς, η Αγγλία επικράτησε του Λουξεμβούργου με 2-0, ενώ η Ουαλλία επικράτησε των Αγγλων με 3-2. Ετσι, τα εισιτήρια που οδηγούν στην επόμενη φάση θα κριθούν σήμερα, οπότε η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Αγγλία και η Ουαλλία το Λουξεμβούργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή