Εθνικές ανησυχίες

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι στο παρά πέντε, αλλά στο… και πέντε έσωσε την παρτίδα η Εθνική μας ποδοσφαίρου. Ο Γιώργος Τζαβέλλας έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας και γνώρισε την αποθέωση στο γήπεδο, όπου έχει ακούσει τα μύρια. Ομως το… παραμύθι τελειώνει εδώ. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για την ομάδα του Σκίμπε, που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Χωρίς αρχή και τέλος, με μια άμυνα που… έμπαζε, όχι τόσο από την απουσία του Μανωλά, αλλά από τη σχεδόν μηδενική κάλυψη των ανασταλτικών μέσων, η παρέα των προκλητικών Τζέκο και Πιάνιτς έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο. Ευτυχώς που στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν την τεχνική τους υπεροχή σε… τσαμπουκά για να ξυπνήσει το ελληνικό φιλότιμο.

Αυτό όμως δεν πρόκειται να είναι αρκετό απέναντι στο Βέλγιο και στους αντιπάλους μας της Κυριακής, στα δύο ματς-φωτιά που μας περιμένουν εκτός έδρας, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο. Ο Γερμανός τεχνικός θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, αλλά και φαντασία να λύσει τα πολλά προβλήματα που έδειξε να έχει η Εθνική μας στο Νέο Φάληρο.

Καλό είναι να αφήσει τις… εμμονές του και να επιλέξει παίκτες που έχουν πλήρη αγωνιστική παρουσία στις ομάδες τους. Είτε παίζουν στο εξωτερικό είτε στο δικό μας πρωτάθλημα. Δεν αρκούν το όνομα και η εμπειρία για να αντεπεξέλθουν σε τέτοια δύσκολα παιχνίδια.

Τέλος, για όσους… ονειρεύονται ξένους διαιτητές, ας θυμηθούν τις αποφάσεις του Ερικσον. Ο Σουηδός, όχι μόνον έχασε κρίσιμες φάσεις, αλλά απέτυχε παταγωδώς και στον πειθαρχικό έλεγχο. Και τον θεωρούν έναν από τους κορυφαίους του κόσμου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή